Foto's: Station Haarlem strak in de lak

Nieuws

24 juli 2017

Wist je dat ProRail ook zorgt voor het onderhoud van alle stations? Zo zetten we de overkappingen van het monumentale station Haarlem weer strak in de lak. Dat leverde dit weekend mooie plaatjes op van een knap staaltje schilderkunst.

Kijk! Daarboven!

Duizenden reizigers stappen dagelijks op de trein in Haarlem. Een monumentaal station, dat stamt uit 1908. Met prachtige ornamenten, tegeltableaus, stijlvolle wachtkamers en hoge boogoverkappingen van enorme afmetingen. Zo'n paleis van een station moet je goed onderhouden. Op dit moment zet ProRail de overkappingen weer strak in de lak. En dan heb je het niet over 'even een plafondje witten'. Het is een project dat vier weekenden telt. Met gebruik van grote materialen, zoals fikse steigers, stellages en kranen. Maar natuurlijk ook liters en liters verf en een hoop rollers en kwasten. De kappen zijn inmiddels weer mooi fris en wit, dus kijk eens naar boven als je op het Haarlemse perron staat.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers