Geslaagde proef met blusvoertuigen voor goederenemplacement Kijfhoek

Nieuws

24 mei 2017

ProRail heeft onlangs in samenwerking met onder meer de brandweer een geslaagde proef gedaan om blusvoertuigen te testen voor goederenemplacement Kijfhoek in Zwijndrecht.

De test  is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen die ProRail onderzoekt om de bedrijfsbrandweer op emplacement Kijfhoek doelmatiger te organiseren. Naast het mogelijk aanleggen van nieuwe calamiteitenwegen is één van de onderdelen van de bestrijding van calamiteiten de inzet van een schuimblusvoertuig.

Bluseigenschappen

De proef is opgezet en uitgevoerd in nauwe samenwerking met deskundigen van ProRail, Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid, Veiligheidsregio Rijnmond en Arcadis. Op een speciale testlocatie, in het Franse Vernon, is onder andere de worplengte getest (de afstand waarover nog voldoende schuim kan worden geleverd) en is een vloeistofplasbrand van honderd vierkante meter geblust. De tests zijn uitgevoerd met zowel een voertuig van de eigen bedrijfsbrandweer als met een voertuig van de brandweer Zwijndrecht. Beide tests zijn tot ieders tevredenheid verlopen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers