Moerdijkbrug: van 25 juli tot en met 11 augustus geen treinverkeer

Nieuws

23 februari 2017

Van dinsdag 25 juli tot en met vrijdag 11 augustus rijden er geen treinen over de Moerdijkbrug. Gedurende die periode vervangt ProRail beide sporen op de brug. Dit om het risico op defecten en daardoor overlast voor reizigers, vervoerders en verladers in de toekomst te verkleinen.

Spoedreparaties

Het spoor op de Moerdijkbrug is in 2003 vervangen en heeft in 2014-2015 groot onderhoud gehad. Helaas is gebleken dat dit zeer complexe onderhoudswerk niet juist is uitgevoerd, waardoor in 2016 diverse spoedreparaties hebben plaatsgevonden met veel hinder voor reizigers en verladers.

Noodzakelijke spoorvernieuwing

Een totale vernieuwing van de ruim één kilometer lange spoorconstructie is daarom noodzakelijk. Als er niets wordt gedaan betekent dit dat het risico op defecten aan de rails groeit, en dus ook de kans op oponthoud voor reizigers, verladers en vervoerders. De vervanging van het spoor is een complexe klus, omdat hiervoor speciale lastechnieken nodig zijn.

Werken aan structurele oplossing

De vernieuwing van het spoor op de Moerdijkbrug vindt plaats van 25 juli tot en met 11 augustus. Deze periode is in intensief overleg met de aannemer, reizigersorganisaties, vervoerders, verladers en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu bepaald. Alle  partijen zijn het er over eens dat de 18-daagse buitendienststelling in deze periode gegeven de omstandigheden de juiste is, omdat in de zomer minder reizigers en verladers hinder ondervinden van deze vernieuwingswerkzaamheden.

Korte termijn

Tot aan de vernieuwingswerkzaamheden controleren we het spoor iedere twee weken op defecten en indien noodzakelijk voeren we herstelwerkzaamheden uit in het weekend. Ook deze aanpak hebben we afgesproken met alle partijen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers