Nieuwsberichten

Verslagenheid na aanrijding bij Harlingen

Persconferentie Harlingen 27 maart 2017
Maandagochtend 27 maart is een Arriva-trein rond 11.30 uur in botsing gekomen met een personenauto op een particuliere overweg in de Oude Trekweg te Harlingen. Bij deze botsing zijn twee personen om het leven gekomen. President-directeur Pier Eringa heeft een bezoek gebracht aan de plaats van het ongeval en heeft namens ProRail laten weten diep geschokt te zijn door het ongeval. "Wij betuigen ons medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers. We leven intens mee met de machinist en danken de hulpverleners die vandaag in actie kwamen. Vandaag is het een dag van verdriet."

Aanrijding trein en personenauto bij Harlingen

Aanrijding trein met auto bij Harlingen
Maandagochtend 27 maart is een Arriva-trein rond 11.30 uur in botsing gekomen met een personenauto op een particuliere overweg in de Oude Trekweg te Harlingen. De veiligheidsregio Friesland meldt dat bij de botsing twee personen om het leven zijn gekomen. Pier Eringa, president-directeur van ProRail, heeft namens ProRail laten weten diep geschokt te zijn door het ongeval en betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers.

ZieZo: hoe zit dat?

Tijdens de Ziezo-beurs werd de voelbare plattegrond van Utrecht Centraal gepresenteerd
In Utrecht vond afgelopen weekend de jaarlijkse Ziezo-beurs plaats. Dit is dé landelijke oogbeurs voor iedereen die niet of niet goed kan zien. In samenwerking met de Oogvereniging gaf ProRail een toelichting over de eenduidige en voorspelbare landelijke richtlijnen voor routegeleiding op stations. Ook werd de voelbare stationsplattegrond van Utrecht Centraal getoond en getest.