Dit weekend: k(l)ussen bij Almere

Nieuws

11 februari 2016

Komende zondag is het weer Valentijnsdag. Dus mocht je iemand willen verrassen met een romantisch uitje hou er dan rekening mee dat wij op verschillende plekken het spoor vernieuwen, bijvoorbeeld bij Almere. Dit werk kan gevolgen hebben voor je treinreis.

Keerspoor bij Almere

Om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden tussen Schiphol en Almere is het belangrijk dat treinen kunnen keren bij Almere. Daarom werken we komend weekend aan een nieuw keerspoor en aan de bovenleiding. Dit werk maakt deel uit van het omvangrijke vernieuwingswerk op de lijn Schiphol en Lelystad, beter bekend als OV SAAL. Lees hier hoe wij deze spoorlijn ombouwen tot een moderne 'spoorsnelweg', met ruimte voor meer treinverkeer. 

Nieuwe bovenleiding bij Hoorn

Ook op andere locaties vernieuwen we dit weekend het spoor voor jou. Zo vernieuwen wij de bovenleiding bij Hoorn, met gevolg voor het treinverkeer tussen Enkhuizen en Zaandam. Ook vernieuwen wij dwarsliggers en wissels tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht en werken wij zondagochtend aan het spoor tussen ’s-Hertogenbosch en Oss. Dus bereid je treinreis goed voor en voorkom dat je onaangenaam wordt verrast.

ProRail vernieuwt in 10 stappen

Het liefst laten we treinverkeer tijdens werkzaamheden doorgaan, maar soms is dat niet mogelijk vanwege de omvang van de werkzaamheden of de veiligheid voor de spoorwerkers. We stemmen onze werkzaamheden altijd af met vervoerders en consumentenorganisaties. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Kijk hier voor een tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers