Dit weekend richting Schiphol?

Nieuws

3 september 2015

Dan ben je nu vast druk met pakken. Nog even en je kunt heerlijk gaan genieten van je welverdiende vrije dagen. De vliegreis heb je vast heel goed voorbereid. Je treinreis naar het vliegveld ook? Hou er rekening mee dat we op zaterdag 5 en zondag 6 september aan het spoor rondom Schiphol werken.

Voorbereid op reis

Om niet voor verrassingen te komen staan, is het beter om je reis goed voor te bereiden. Vanwege de spoorvernieuwing rijden er namelijk geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk, tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA en tussen Schiphol en Diemen Zuid. Je kunt gebruik maken van de metro of de bus. Houd rekening met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten. Kijk voor reisadvies op www.ns.nl of bel met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut). 

ProRail Vernieuwt

Het liefst laten we treinverkeer tijdens werkzaamheden doorgaan, maar soms is dat niet mogelijk vanwege de omvang van de werkzaamheden of de veiligheid voor de spoorwerkers. ProRail gebruikt vooral weekenden en vakantieperioden om aan het spoor te werken, omdat er dan minder mensen met de trein gaan en de overlast dus minder is. We stemmen dit altijd af met vervoerders en consumentenorganisaties. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt en gepland wordt? Kijk hier voor een tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.
Wil je weten waar we het spoor vernieuwen? Op deze kaart vind je alle werkzaamheden, ook voor de komende tijd. Zo kun je je reis ook eerder voorbereiden. 
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers