Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Dubbele mijlpaal station Eindhoven

Nieuws

28 juli 2016

Deze week wordt de bouwschutting op station Eindhoven afgebroken. Dat betekent een verdubbeling van de loopruimte in de nieuwe stationspassage. Ook worden dit weekend de nieuwe liften in gebruik genomen zodat iedereen voortaan zelfstandig kan reizen.

In Eindhoven is de afgelopen jaren een nieuwe tunnel gebouwd onder het station omdat de oude passage te klein was geworden. Eind vorig jaar werd het eerste deel van de nieuwe passage in gebruik genomen. Nu ook het resterende deel klaar is, wordt de bouwschutting opgeschoven in de richting van de oude tunnel. Bezoekers van het station krijgen zo een verdubbeling van de loopruimte. Dat is vooral prettig in de spits wanneer het heel erg druk is.

Eindelijk volwassen

Decennia lang konden mensen op station Eindhoven alleen gebruik maken van de dienstliften. En dan altijd onder begeleiding van personeel van NS. Bij de vernieuwing van het station was één van de grote wensen het station te voorzien van op- en neergaande roltrappen en nieuwe liften zodat iedereen zelfstandig kan reizen. Deze week is het na al die jaren eindelijk zo ver en worden de liften in gebruik genomen. De roltrappen zijn als sinds eind vorig jaar in gebruik.

Renovatie oude tunnel

De laatste stap is nu nog de renovatie/restauratie van de oude tunnel. Hier wordt de komende tijd gewerkt aan het in oude luister herstellen van onder meer de vloer en het plafond. Deze werkzaamheden duren nog tot en met oktober.

Station Eindhoven

Als de verniewing van het station klaar is, heeft station Eindhoven een nieuwe, 13 meter brede reizigerspassage ontworpen door architect Luc Veeger van Arcadis met aan weerszijde winkels en reizigersvoorzieningen. De verbouwing van het monumentale station is alleen maar mogelijk dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen. De totale kosten zijn circa 70 miljoen euro en worden gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, NS Stations, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. ProRail is opdrachtgever namens alle partijen en voert de bouw uit samen met aannemer Heijmans.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers