Herstelwerk Deurne vandaag al klaar

Nieuws

26 april 2017

Sinds maandagmiddag 24 april is er keihard gewerkt om treinen bij Deurne zo snel als mogelijk weer te laten rijden, nadat daar een goederentrein op een graafmachine botste. We zijn trots op alle bikkels die dag en nacht gewerkt hebben en er zo voor hebben gezorgd dat het spoor bij Deurne vanmiddag al in gebruik kan worden genomen. Vanaf 16.00 uur kunnen de eerste goederentreinen weer over het spoor en vanaf 19.30 uur rijdt de eerste reizigerstrein.

Herstel binnen 48 uur

Maandag is eerst de goederentrein om 18.00 uur weggesleept. Dit was best een klus, omdat stukken bovenleiding op de trein waren gevallen. Die moesten eerst op een veilige manier worden verwijderd voordat de trein kon worden weggesleept. Voor het verwijderen van de bovenleiding hebben we speciale apparatuur laten aanrukken, zoals een montagewagen. Na het wegslepen van de trein ging het herstelwerk van start. En dat was binnen 48 uur geklaard.

Dag en nacht werken aan herstel

Sinds maandagavond is er dag en nacht gewerkt aan het herstel van het spoor bij Deurne. We hebben een kilometer bovenleiding compleet vervangen, inclusief hang- en rijdraden. Ook hebben we drie bovenleidingsportalen volledig vervangen. De andere beschadigde portalen hebben we gerepareerd. Verder hebben we delen van de apparatuur van de overweginstallatie (AHOB) vernieuwd, evenals als de bevloering van de overweg. Tientallen dwarsliggers zijn vervangen en de grond naast het spoor is gesaneerd vanwege diessellekkage van de graafmachine. Daarnaast hebben we veiligheidstesten uitgevoerd om te checken of alles naar behoren functioneert voor het laten rijden van treinen.

Dank

ProRail wil alle spoorwerkers van Asset Rail, Dura Vermeer en Arcadis bedanken die dag en nacht hebben gewerkt om het spoor te herstellen. Door hun inzet is het spoor eerder gereed dan gedacht en kunnen reizigers en vervoerders weer van het spoor gebruikmaken.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers