Herstelwerk Wouw vanavond al gereed

Nieuws

30 april 2017

Het spoor bij Wouw kan vanavond laat al in gebruik worden genomen. De verwachting is dat vanaf 23.00 uur vanavond de eerste goederentreinen weer over het spoor kunnen rijden en morgenochtend 1 mei bij start dienstregeling rijdt de eerste reizigerstrein weer. We hebben sinds vrijdagmiddag met man en macht gewerkt aan het herstellen van het spoor. Onze dank gaat uit naar alle spoorwerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Dag en nacht werken aan herstel

Sinds vrijdagavond is er dag en nacht gewerkt aan het herstel van het spoor bij Wouw. Eerst hebben incidentenbestrijders van ProRail de ontspoorde trein weer op het spoor gezet, zodat de trein kon worden weggesleept. Daarna is direct het herstelwerk begonnen. Er zijn 85 dwarsliggers vervangen, het beschadigde spoor is vernieuwd net als de totaal vernielde overweginstallatie. Ook hebben we rails in de overweg vervangen. Deze zijn eerst ingegoten  waarna ze moesten uitharden

Testen

Na de herstelwerkzaamheden zijn er nog veiligheidstesten uitgevoerd, om te checken of alles naar behoren functioneert voor het laten rijden van treinen.

Dank

ProRail wil alle spoorwerkers van Volker bedanken die dag en nacht hebben gewerkt om het spoor te herstellen. Door hun inzet is het spoor eerder gereed dan gedacht.

Tweede ongeval in een week

Vrijdag 28 april is een NS Intercity om iets voor 7.00 uur in botsing gekomen met een dieplader op de bewaakte overweg aan de Plantagebaan in Wouw bij Roosendaal. Pier Eringa, president-directeur ProRail, is direct ter plekke gegaan en heeft laten weten geschrokken te zijn van dit tweede ernstige ongeval binnen een week met groot bouwmaterieel en samen met de wegbeheerders te willen onderzoeken hoe we dit soort incidenten kunnen voorkomen.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers