Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Kinderen vertellen op station Bilthoven

Nieuws

1 juli 2016

Het is alweer een jaar geleden dat de onderdoorgang bij station Bilthoven feestelijk werd geopend. Deze week keken we terug met de onthulling van een plaquette en het ontsluiten van de verhalen achter de kunstwerken die kinderen voor de gelegenheid hadden ontworpen.

Plaquette

Henk van der Wiel van zangvereniging Zang Veredelt en wethouder Hans Mieras onthulden samen met bouwmanager Maarten Teunissen van ProRail een plaquette met een deel van de tekst van het openingslied dat is geschreven door zangvereniging Zang Veredelt. Na de onthulling werd het lied nog eens luid en enthousiast gezongen door alle aanwezigen.

QR Codes

Bij de kunstwerken van de kinderen zijn zogenoemde QR codes aangebracht. In veel musea zie je dit al, een toelichting op een kunstwerk via een zogenoemde QR code. Door het scannen van deze codes (met je smartphone) kom je op een webpagina waarop de kinderen zelf het verhaal vertellen over hun kunstwerk. 

Onderdoorgang

De onderdoorgang zelf is ruim een jaar geleden geopend bij station Bilthoven. Vanaf juni 2012 hebben ProRail en Heijmans gewerkt aan de aanleg van twee onderdoorgangen. In september 2013 ging de onderdoorgang voor snel verkeer open. De laatste onderdoorgang is 30 mei 2015 geopend. Hiermee is de gelijkvloerse kruising met het spoor verdwenen en kan het verkeer veilig en snel doorstromen. Op dit moment bouwt ProRail nog druk aan de onderdoorgang bij de Leijenseweg in Bilthoven.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers