Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Megaspoorklus geklaard, bij Diemen

Nieuws

18 april 2017

In vier aanééngesloten dagen en nachten vernieuwde ProRail het spoor bij Diemen. Er liggen nu 4 nieuwe hogesnelheidswissels waardoor treinen straks harder kunnen rijden op het traject. Een pittige klus met een mooi resultaat. Petje af voor alle harde werkers!

Bekijk: Hijsspek'takel' in Diemen

Ruimte voor meer treinen

Een knap staaltje logistiek, afgelopen paasweekend bij Diemen. Vier lange en loodzware hogesnelheidswissels werden in onderdelen van Hilversum naar Diemen vervoerd, over de weg. De wissels hebben een totale lengte van 123 meter. Het langste deel, de beweegbare 'tong' van het wissel, is 38 meter lang en weegt 38 ton. Op locatie bij de spoordijk in Diemen werden de wissels vervolgens op hun plek getakeld. Daar was het 'oude' spoor al verwijderd om plaats te maken voor het nieuwe. De aanleg van de nieuwe wissels ging dag en nacht door, dinsdagochtend vroeg reden er weer treinen over het nieuwe spoor. Door de hogesnelheidswissels kunnen treinen straks harder rijden op dit stuk spoor. En dat is een verbetering, want daarmee maakt ProRail ruimte voor meer treinen op het Nederlandse spoornetwerk.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers