Nieuwe onderdoorgang Venlo ligt op zijn plek

Nieuws

18 april 2017

In Venlo is afgelopen weekend een nieuwe tunnel onder het spoor geschoven. De toekomstige onderdoorgang voor fietsers en voetgangers vervangt de overweg Heierhoevenweg die wordt opgeheven. Het schuiven van de tunnel verliep buitengewoon voorspoedig.

Bekijk: Tunnel Venlo

In sneltreinvaart werd de 700.000 kilo wegende tunnel afgelopen zaterdag op zijn plek geschoven. Het schuiven begon twee uur eerder dan gepland en ging ook nog eens veel sneller dan van te voren was  ingeschat. De afstand van 30 meter werd in iets meer dan twee uur overbrugd. Een mooi staaltje vakwerk van bouwbedrijf Heijmans samen met ProRail.

Keurig op tijd klaar

Toen de tunnel eenmaal op zijn plek lag, kon het spoor weer worden teruggebouwd. En ook dat verliep voorspoedig. Vanochtend vroeg werd het spoor keurig op tijd in dienst genomen. De komende maanden wordt de onderdoorgang verder afgebouwd. Daarna kan de overweg Heierhoevenweg worden opgeheven. ProRail en Heijmans voeren de werkzaamheden uit in opdracht van bedrijventerrein Trade Port Noord die een nieuwe railterminal laat bouwen.

Vernieuwen groot kruiswissel

Op het emplacement in Venlo werd afgelopen weekend ook een groot kruiswissel vernieuwd. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd door aannemer BAM. Daarnaast werd in Blerick gewerkt aan de vernieuwing van de perrons. En op de Maasbrug tussen Venlo en Blerick werd druk geschilderd. Zo is er afgelopen weekend heel veel werk verzet.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers