Spoorwerkzaamheden in het weekend van 10 en 11 oktober

Nieuws

9 oktober 2015

Ook komend weekend zetten we onze schouders weer onder het spoor. Bijvoorbeeld rond Utrecht Centraal, bij Haarlem, in Zwolle en bij Heerhugowaard. Ga je zaterdag 10 of zondag 11 oktober met de trein? Check dan eerst de Reisplanner van NS.

Werk aan twee Noordhollandse spoorbruggen

We vernieuwen het spoor op de BOL-brug bij Heerhugowaard. Dat heeft gevolgen voor de treindienstregeling en voor de scheepvaart. Schepen hoger dan 2,37 meter kunnen namelijk niet onder de brug door. En de Spaarnebrug bij Haarlem krijgt een nieuwe pijler. Dat is geen eenvoudige klus. We gebruiken kranen en pontons om de zware onderdelen op hun plaats te krijgen. Het weekend van 17 en 18 oktober hebben we ook nog nodig voor het plaatsen van de brugpijler in het Spaarne.

Utrecht Centraal

Aan de noordkant van Utrecht Centraal vervangen we komend weekend spoor 22, dat is een hoger gelegen spoor over de fly over richting Breukelen. Alles wordt in 1 weekend compleet vervangen. Bovenleiding, seinen, ballast en spoor. Maandag rijden de treinen er weer overheen. Doel van de spoorvernieuwing rond Utrecht is om ruimte te maken voor meer treinen. We zijn daar nog tot eind 2016 mee bezig.

Nieuwe perronkappen voor Zwolle

Station Zwolle wordt mooier en mooier. Om reizigers droog te laten staan plaatsen we zaterdag en zondag nieuwe perronkappen. We gaan aan de slag met de bestrating en eind oktober komt er nieuw perronmeubilair.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers