Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Tunnel Nijkerk alvast in gebruik

Nieuws

24 maart 2017

De Amersfoortseweg duikt voortaan onder het spoor door. Dat is lekker doorrijden!

Preview

Op uitnodiging van ProRail, gemeente Nijkerk en aannemer Van Spijker Infrabouw kregen omwonenden woensdagavond 22 maart een heuse preview. Nog voordat er een auto doorheen kwam kon men er even lekker doorheen wandelen. Je kon zo van dichtbij het resultaatbekijken, zie de foto’s van Zweitze Korten die bij dit blog staan.

Eerste auto

Later op de woensdagavond reed ook de eerste auto door de spoorwegonderdoorgang in de Amersfoorsteweg in Nijkerk. Inmiddels zijn er vele auto's gevolgd. De tunnel is nog niet af, maar we wilden niet langer wachten dan nodig. De afbouw vindt verder plaats terwijl het verkeer alvast zo veel mogelijk profiteert. Denk daarbij aan de wanden, die voorzien we nog van tegels en er komen leuningen. Het wegdek krijgt nog een laatste, definitieve asfaltlaag. Naar verwachting is alles deze zomer gereed. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers