Update Hofbogen Rotterdam: opruimen van spoors materiaal

Nieuws

15 maart 2017

In januari startte ProRail met de werkzaamheden op het dak van de Rotterdamse Hofbogen. Ballast, rails en dwarsliggers worden opgeruimd, net als de bovenleidingsportalen. Als alles weg is komt er een nieuwe dakbedekking, zodat het dak lekvrij is. In de zomer van 2017 zijn de werkzaamheden afgerond.

En daarna?

Zodra alle spoorse elementen zijn verwijderd, ontstaan nieuwe mogelijkheden. In het verleden hebben verschillende partijen in de stad ideeën voor de toekomst van het dak geopperd. Van dakpark tot snelfietspad. Op dit moment is ProRail eigenaar van het dak. Op termijn wordt het gehele pand, samen met het dak, verkocht. De gemeente verkent op dit moment de mogelijkheden voor het toekomstig gebruik van het dak. Hierbij worden diverse scenario’s en participatiemogelijkheden onderzocht.

Het eerste gedeelte van het dak, het dak van Station Hofplein, heeft inmiddels al een tweede leven gekregen. Lees meer over de ambitie van het dak van Station Hofplein.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers