Van Kasteelheer naar Mahatma Gandhi

Nieuws

1 juli 2016

Feest in Helmond gisteren: daar werd de nieuwe spoorwegonderdoorgang Kasteelherenlaan geopend. De onderdoorgang is door de gemeente omgedoopt tot Mahatma Ghandi.

ProRail en aannemer Colijn hebben in opdracht van de gemeente Helmond ruim 1,5 jaar gebouwd aan de onderdoorgang die deel uitmaakt van de westelijke stadsring. Hoogtepunt was het op zijn plek schuiven van het ruim 1 miljoen kilo wegende tunneldek in april 2015.

Win-win

Door de komst van de nieuwe onderdoorgang is de overweg Cortenbachstraat opgeheven. Dat is fijn omdat een overweg soms tot storingen kan leiden en er altijd een klein risico blijft bestaan op ongelukken. Door de komst van de ongelijkvloerse kruising wordt de doorstroming van het wegverkeer bevorderd. Kortom, met de komst van de onderdoorgang is een nieuwe verbinding gerealiseerd die de stad Helmond nog beter bereikbaar maakt.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers