Waar werkt ProRail dit weekend aan het spoor?

Nieuws

29 juli 2016

In Nederland ligt ruim 7000 kilometer spoor. Dat moet goed onderhouden worden en dat doet ProRail bij voorkeur in het weekend. Op 30 en 31 juli onder meer rond Alphen aan de Rijn, Utrecht en Amersfoort.

Utrecht

Rond Utrecht zijn we bezig met een groot spoorvernieuwingsproject om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden. We vernieuwen perrons, boveneleidingen, sporen en seinen. Het project is eind van dit jaar grotendeels klaar.

Alphen

Rond Alphen aan de Rijn leggen we komend weekend de laatste hand aan een grote klus. We verbouwen o.a. diverse perrons, we werken aan de bovenleiding en aan de spoorbrug bij Gouda.

Schiphol

ProRail vernieuwt het spoor rond Schiphol om onze luchthaven ook in de toekomst goed bereikbaar te houden voor het groeiend aantal treinreizigers. Er wordt ruim een week gewerkt om de nieuwe sporen tussen Duivendrecht en Schiphol aan te sluiten op het spoorwegnet. De werkzaamheden vinden plaats van zondagavond 31 juli t/m 9 augustus. 

Amersfoort

Verder werken we tussen Amersfoort en Naarden- Bussum aan het spoor. We vernieuwen daar 1100 meter spoor en bovenleiding. Ook tussen Amersfoort en Apeldoorn en Amersfoort en Ede-Wageningen gaan we aan de slag. Daar werken we aan verbetering van de Valleilijn

Check je reisplanner

Het is verstandig om vóór vertrek je reisplanner te checken. De werkzaamheden hebben namelijk gevolgen voor het treinverkeer.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers