Weekendwerkzaamheden 1 t/m 3 juli

Nieuws

30 juni 2016

In de weekenden werkt ProRail geregeld aan het spoor. We vernieuwen het spoor zodat we in de toekomst kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar ruimte. Werk aan de winkel dus! We verbreden o.a. perrons en stationshallen, plaatsen hogesnelheidswissels en leggen nieuwe rails aan. Deze werkzaamheden zorgen nu soms voor tijdelijk ongemak. Ga jij in het weekend van 1, 2 en 3 juli met de trein? Houd hier rekening mee en plan je reis voor vertrek met de online reisplanner.

Dordrecht - Geldermalsen 

Wij gaan de overweg aan de Reeweg in Dordrecht vernieuwen. Overwegen bestaan uit technische installaties en een vloer tussen het spoor. Door overwegen te vernieuwen willen wij storingen in de toekomst voorkomen. Het verkeer kan dan het spoor soepel oversteken. Ter hoogte van de viaduct Rondweg worden de seinen en gaasramen vervangen. Daarnaast wordt er ook flink gewerkt aan de spoorbrug Baanhoekbrug, waarbij de sporen worden verhoogd. 

Ook op het spoor tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorichem worden gaasramen vernieuwd. Daarnaast worden er ontsporingsgeleiders aangebracht, dit is een extra stuk tussen de sporen die de kans op ontsporen minimaal maakt. De geleider houdt de trein namelijk in de baan. 

Beverwijk - Haarlem 

Er wordt gewerkt aan het spoor bij Santpoort- Noord. Wij bouwen in het kader van project HOV Velsen, een spoorondergang aan de zijde van de Santpoortse Dreef en aan de kant van de Duin- en Kruidbergerweg.

Wat is HOV Velsen?

HOV Velsen is een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding tussen Station Haarlem en IJmuiden. Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) staat voor frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer en is een aantrekkelijk alternatief voor de auto. De bussen en de haltes van R-net bieden de reiziger extra comfort en gemak. HOV betekent ook altijd actuele reisinformatie in de bus en bij de haltes, kortere wachttijden én een goede aansluiting op de trein en andere buslijnen. HOV Velsen wordt door de provincie Noord-Holland gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Velsen. Het HOV tracé moet eind 2016 klaar zijn. De afrondende werkzaamheden zijn medio 2017 klaar.

Onderdoorgang Amersfoortseweg Nijkerk

In Nijkerk bouwen we ter hoogte van de Amersfoortseweg aan een nieuwe onderdoorgang onder het spoor. Deze onderdoorgang vervangt de huidige spoorwegovergang. Fietsers, voetgangers en auto's kunnen dan veilig oversteken. De tonderdoorgang  wordt 60 meter lang, met 2 x 2 rijbanen voor auto’s en aan beide zijden een fietspad en een voetpad. De tunnel sluit aan op de rotonde Arkeheemweg en op de Amersfoortseweg, ter hoogte van de Jan Tijmensteeg. Op de Dominee Kuypersstraat komen stoplichten. Op de projectpagina lees je meer over dit project. Dit weekend is er een mooie zichtlocatie zodat je kunt zien hoe we het gigantische spoordek inschuiven!

Spoorwegovergang Ermelo

In Ermelo passen we de overweg Telgterweg aan en vernieuwen we een stukje spoor. De aanpassing van de overweg Telgterweg komt voort uit het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). Doel van dit programma is het verbeteren van de doorstroming van wegverkeer en treinen en het verder verbeteren van de veiligheid bij overwegen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu ontwikkelde het LVO. ProRail voert het programma uit samen met het ministerie en wegbeheerders. Het LVO loopt tot 2028. Eerder dit jaar paste de gemeente Ermelo de wegen rond overweg aan en nu laten we de overweg hier goed op aansluiten door deze te verbreden.

Maastricht

Dit weekend vindt er onderhoud aan de perronoverkapping op station Maastricht plaats. Zo wordt onder meer de dakbedekking vernieuwd en worden de kappen opnieuw geschilderd. De werkzaamheden zijn verspreid over meerdere weekenden, bekijk het overzicht van deze weekenden.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Check de reisplanner dus voor vertrek!

Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Het tienstappenplan(link is external)laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers