Zware ochtendspits

Nieuws

20 september 2016

Vanochtend ondervonden reizigers in de Randstad hinder van een aantal incidenten op het spoor. In Gouda brandde een auto volledig uit onder een spoorviaduct. De hitte heeft het viaduct flink beschadigd. Tussen Delf Zuid en Schiedam was er sprake van koperdiefstal met grote treinhinder als gevolg.

Autobrand bij Gouda

De autobrand ontstond gisteravond rond 23:00uur. Grote hitte heeft de constructie van het viaduct beschadigd. Het viaduct wordt momenteel extra ondersteund, zodat er voor de ochtendspits toch veilig treinverkeer er overheen plaats kon vinden. De treinen rijden echter langzamer dan normaal. Het is nu nog onduidelijk wanneer de snelheid weer opgevoerd kan worden. Deskundigen zijn ter plaatse. Een snelheidsbeperking op die locatie heeft helaas gevolgen voor het spoorboekje. Er rijden minder treinen tussen Gouda en Utrecht dan gewoonlijk.

Koperdiefstal tussen Delft Zuid - Schiedam

Vannacht is er een grote hoeveelheid koper gestolen bij het spoor tussen Delft Zuid en Schiedam. Monteurs zijn ter plaatse. Het is nu nog onbekend hoe lang het gaat duren. We zetten alles op alles om treinverkeer zo snel als mogelijk weer op te starten.

Check je reis vooraf

Reizigers wordt geadviseerd hun reis kort voor vertrek te checken via de reisplanner voor de meest actuele reisinformatie.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers