Ondertussen, in de bloedhitte tussen Schiphol en Amsterdam

Nieuws

21 juni 2017

Terwijl de mussen van het dak vallen, vernieuwen de spoorwerkers van Strukton en ProRail met man en macht het spoor tussen Schiphol en Amsterdam Centraal.

Daar vervangen we tot en met 25 juni wissels, spoorstaven en dwarsliggers en vernieuwen we de wisselverwarming. Tegelijkertijd wordt ook de elektronica van de Singelgrachtbrug vervangen.

Minder treinen

Door de werkzaamheden zijn er minder sporen in gebruik tussen Schiphol en Amsterdam Centraal. Dit betekent dat er zowel in het weekend als doordeweeks minder treinen rijden dan gebruikelijk. Ook gelden er op enkele trajecten omreisroutes of is een extra overstap noodzakelijk. Voorkom verrassingen en raadpleeg voor vertrek de reisplanner.

ProRail vernieuwt

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers