Het laatste nieuws

24-uurs toezicht op het spoor vanuit meldkamer ProRail

Per dag zijn gemiddeld 33 treinen vertraagd en is er bijna 200 minuten vertraging doordat mensen - bewust of onbewust - langs het spoor lopen. In totaal hebben machinisten vorig jaar bijna 2800 meldingen van spoorlopers doorgegeven. In de strijd tegen spoorlopers zet ProRail daarom delen van het spoor onder 24-uurs cameratoezicht. Vanuit een speciaal ingerichte meldkamer is er zicht op tientallen stukken spoor in Nederland.

Concept-beheerconcessie 2015 - 2025 bekendgemaakt

Reizigers op bankjes op station Leiden
De concept-beheerconcessie 2015-2025 voor het spoor is vandaag door staatssecretaris Mansveld naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin staan afspraken tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ProRail over beheer en onderhoud van het spoor. Het geeft ons vertrouwen dat de staatssecretaris de intentie heeft om het beheer en onderhoud van het spoor voor de komende tien jaar bij ons te beleggen.

Terugblik op het weekend: nieuwe loopbrug Roosendaal op zijn plek gehesen

Nieuwe loopbrug Roosendaal op z'n plek gehesen
De nieuwe loop- en fietsbrug die het centrum van Roosendaal gaat verbinden met het spoorhavengebied is afgelopen weekend op zijn plek gehesen. De plaatsing verliep zeer voorspoedig. Dankzij het mooie, windstille weer lagen alle drie de brugdelen uren eerder op hun plek dan gepland. Om de brug op de pijlers te tillen werd een van de grootste mobiele kranen van Europa ingezet met een hoogte van 84 meter.

Altijd streven naar beter

Punctualiteit op 22 april

90,8%
88,9% gemiddelde
Klik hier voor meer uitleg

Overzicht bouwprojecten

Storingen

Er zijn op dit moment geen storingen.

Geplande werkzaamheden

 • Amsterdam C-Hannover Hbf-Berlin Ostbahnhof
  van woensdag 23 april tot en met zaterdag 31 mei
 • Dordrecht-Geldermalsen
  in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 april van 23.20 uur tot 05.50 uur
 • Zutphen-Hengelo
  in de nachten van woensdag 23 op donderdag 24 april en donderdag 24 op vrijdag 25 april tussen 00.00 en 06.15 uur
Ga naar het overzicht

Twitter berichten

 1. ProRail
  14 uur 45 min geleden
  @van_ette Dat is vervelend. Ik ken de aantallen niet maar we werken altijd aan een nog betrouwbaarder spoor. Het kan en moet beter.
 2. ProRail
  14 uur 51 min geleden
  RT @rnhemcentraal Heb je zaterdag 24 mei al wat te doen? Bezoek station Arnhem tijdens de #dagvandebouw! http://t.co/OT34zb7k4y |N
Bekijk alle tweets van prorail