Het laatste nieuws

Educatie over ecoducten

Knutselwerk ecoduct
'De ecoduct is niet alleen voor ons nu, maar ook voor de kinderen van de toekomst belangrijk.' Vanuit deze visie hebben we een educatief lesprogramma laten opstellen voor verschillende scholen uit de omgeving van Weerterbergen. Hier is afgelopen jaar een nieuwe natuurbrug gebouwd. Deze ecologische verbinding bestaat uit twee bruggen die over de A2 en de spoorlijn Eindhoven-Weert gaan. De natuurbrug herstelt de verbinding tussen het natuurgebied Weerterbos en de Weerter- en Budelerbergen.

Hardnekkige storing tussen Den Haag en Dordrecht

Treinen op de brug over de Eem
Sinds afgelopen maandag ondervinden reizigers tussen Den Haag Hollands spoor en Dordrecht helaas hinder door een hardnekkige storing op het spoorviaduct in Delft. In de nacht van maandag op dinsdag is er hard gewerkt aan herstel, maar door asbest kon de aannemer helaas niet verder. Afgelopen nacht is er weer een poging gedaan om de storing op te lossen. Even leek het defect verholpen, maar helaas kwam de storing vanochtend weer terug. Monteurs werken ook komende nacht weer met man en macht aan herstel.

Top eerste kwartaal 2014

Voorjaarslandschap met spoor
Met de maand maart hebben we het eerste kwartaal van 2014 afgesloten. Qua punctualiteit van het treinverkeer het beste kwartaal sinds jaren. Maar liefst 91,6% van de treinen reed gemiddeld op tijd. Dat is ruim boven boven ons jaarlijks gemiddelde van 88,8%. Natuurlijk is een echte winter dit jaar uitgebleven, daar zijn we ons ook van bewust. Maar ook vergeleken met andere kwartalen in andere seizoenen hebben we de afgelopen drie maanden beter gescoord.

Altijd streven naar beter

Punctualiteit op 16 april

84,8%
88,8% gemiddelde
Klik hier voor meer uitleg

Overzicht bouwprojecten

Storingen

 • aanrijding met een persoon Breda-Tilburg
Ga naar het overzicht

Geplande werkzaamheden

 • Amsterdam C-Hannover Hbf-Berlin Ostbahnhof
  van woensdag 8 tot en met dinsdag 22 april
 • Amsterdam C-Koeln Hbf-Frankfurt (M) Hbf-Basel SBB
  van vrijdag 11 tot en met donderdag 17 april
 • Dordrecht-Geldermalsen
  in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 april van 22.50 tot 03.10 uur
Ga naar het overzicht

Twitter berichten

 1. ProRail
  1 uur 21 min geleden
  Vernieuwing in Zutphen dit weekend! RT @JoukeSchaafsma Volgeladen ballastwagons staan klaar voor vernieuwingswerk http://t.co/jOUrhfvDMT
 2. ProRail
  1 uur 25 min geleden
  @iRoyTito Neem contact op met collega's via http://t.co/BXze1LTnRu voor meer informatie.
Bekijk alle tweets van prorail