Het laatste nieuws

Weer droog staan in Zwolle

De nieuwe perronkapdelen liggen klaar om opgehesen te worden in Zwolle
De huidige houten, overdekte wachtruimtes op de perrons 2, 3 en 4 in Zwolle zien er best aardig uit. En ze worden goed gebruikt. Maar als straks de echte perronkappen, vernieuwd en al, weer boven de perrons hangen, dan staan reizigers echt weer droog in Zwolle. Dit weekend gaan we daarom 185 meter nieuwe perronkap plaatsen.

Het was me het weekje wel...!

9 dagen lang is er met honderden spoorwerkers dag en nacht gewerkt aan nieuwe sporen rond Utrecht. De 'spaghetti' van sporen is getransformeerd tot een keurige lasagne. Dit alles om straks meer en sneller treinen te kunnen laten rijden. Voor reizigers was het niet altijd even prettig. Met de bus een omleiding, langer wachten. We hebben geprobeerd om samen met NS en alle aannemers de overlast zoveel mogelijk te beperken. De week in vogelvlucht in beeld.

De afgelopen week in cijfers: goede punctualiteit, hoge uitval

Reizigers bij NS trein en roltrap op station Amsterdam Zuid
Afgelopen week was een week met twee gezichten. De punctualiteit was goed, maar de uitval was aan de hoge kant. Over de hele week kwam de punctualiteit uit op een mooie 91,9%. De uitval was met 2,1% helaas minder goed. Hoewel de week goed begon met een zeer hoge punctualiteit op dinsdag (93,7%), is de week afgesloten met een matige zondag. Een brand bij Weesp, een storing bij Utrecht en een aanrijding bij Eindhoven waren de boosdoeners.

Altijd streven naar beter

Punctualiteit di 19 aug

90,7%
89,2% gemiddelde
Klik hier voor meer uitleg

Overzicht bouwprojecten

Projectenkaart

Storingen

 • seinstoring Arnhem-Winterswijk
Ga naar het overzicht

Geplande werkzaamheden

 • Utrecht Centraal-Utrecht Maliebaan
  zaterdag 23 augustus
 • Utrecht Centraal-Utrecht Maliebaan
  zondag 24 augustus
 • Sittard-Maastricht Randwyck
  maandag 18 t/m zondag 24 augustus
Ga naar het overzicht

Twitter berichten

 1. ProRail
  2 uur 52 min geleden
  @boxtelbits Deze plannen zijn al eerder komen te vervallen omdat er budgetkeuzes gemaakt moesten worden. Zie ook foto http://t.co/050F96zaMJ
 2. ProRail
  2 uur 55 min geleden
  @ronalddijkgraaf @NS_online Ik heb een antwoord voor je, maar dit is wat langer dan 140 tekens. Kun je je mailadres doorgeven via DM?
Bekijk alle tweets van prorail