Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Geen treinen door stroomstoring Zwolle

Nieuws

19 juni 2017

Van en naar Zwolle rijden maandagavond geen treinen. Oorzaak is een stroomstoring waardoor de seinen en wissels niet werken. Monteurs zijn hard op zoek naar de oorzaak.

De stroomstoring ontstond rond 17:30 uur. Eén trein kwam vast te staan vlakbij Zwolle. Omdat er wel spanning op de bovenleiding staat, bleef de airco gewoon werken. De passagiers zijn rond 18:45 uit de trein gehaald en verder vervoerd met bussen.

Rommelige avondspits

Naast de stroomstoring in Zwolle zijn er ook elders in het land een aantal storingen gaande waar het treinverkeer last van heeft, onder andere veroorzaakt door het warme weer. Het betreft seinstoringen, een defecte trein en de gevolgen van een aanrijding eerder vandaag. Samen met de aannemers doen we ons uiterste best de storingen zo snel mogelijk te verhelpen en het treinverkeer weer op te starten.

Wij adviseren reizigers voor vertrek goed de reisplanner te raadplegen om te zien wat de actuele situatie is. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers