Gefeliciteerd Mobilis

Nieuws

8 februari 2016

Mobilis heeft als eerste civiele aannemer in Nederland niveau 3 op de zogenoemde Veiligheidsladder van ProRail behaald. Het doel van de Veiligheidsladder is bij te dragen aan het veiligheids- en gezondheidsbewustzijn van bedrijven die in de spoorsector werken.

Sinds 1 oktober 2015 is de veiligheidsladder door ProRail opengesteld voor de markt en kunnen niet-spoorse bedrijven zich certificeren. Mobilis heeft deze kans met beide handen aangegrepen en is als eerste civiele aannemer erin geslaagd niveau 3 te behalen. Patrick Buck, directeur Projecten van ProRail hoopt dat de stap van Mobilis veel navolging krijgt: "Het bewijst dat we op de goede weg zijn. Het is een stimulans voor alle niet spoorse aannemers en leveranciers in de markt om continu met het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn in hun organisaties bezig te zijn. Veiligheid doe je met z’n allen, in de hele keten. Bedrijven die hoog scoren maken bovendien meer kans bij een aanbesteding.”

Vijf treden van veiligheid

De ladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en -gedrag over vijf treden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid vanzelfsprekend onderdeel zijn van de organisatie, hoe hoger de score. De score wordt bepaald op basis van 18 bedrijfskarakteristieken waaronder medewerkersbetrokkenheid, competentie en training en incidentenmelding.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers