Weekendwerk 22 en 23 oktober en herfstvakantie

Nieuws

21 oktober 2016

Ook komend weekend werken wij op verschillende plaatsen aan het spoor zoals bij Utrecht en tussen Einhoven en Venlo. Dus als je met de trein op stap gaat, bereid je reis dan goed voor.

Utrecht

Rond Utrecht Centraal werken we van 15 oktober tot 24 oktober op 4 locaties aan spoorvernieuwing, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden. We bouwen nieuwe wissels en halen oude weg, vernieuwen de bovenleiding en plaatsen nieuwe seinen. ProRail werkt al ruim vier jaar aan een deze omvangrijke spoorvernieuwingsoperatie rond Utrecht Centraal. De sporen zijn ontknoopt, vernieuwd en in rechte banen gelegd, waardoor treinen sneller het station in en uit kunnen rijden. Dat levert nu al tijdwinst op. De punctualiteit is sinds juni van dit jaar verbeterd.

Beverwijk - Uitgeest

Van vrijdag 21 oktober t/m zondag 23 oktober werken we in Beverwijk. Daar plaatsen we nieuwe keersporen voor Tata Steel en verlengen we het bestaande keerspoor. Zo kunnen goederentreinen, die door de Velsertunnel rijden, straks keren om naar Tata Steel gaan. Tegelijkertijd maken we zo meer ruimte voor reizigerstreinen op de Zaanlijn.

Eindhoven - Venlo

Van zaterdag 22 t/m 30 oktober gaan we aan de slag op het traject Eindhoven - Venlo. We vernieuwen op verschillende plekken sporen, wissels, overwegen en seinen. Zo houden we het treinverkeer veilig en betrouwbaar. Meer weten? Lees dan ons nieuwsbericht Spoorvernieuwing Eindhoven - Venlo.

Herfstvakantie

We gebruiken in overleg met vervoerders en reizigersverenigingen de vakantieperioden (en weekenden) om aan het spoor te werken, omdat er dan minder mensen met de trein gaan. In Noord- en Midden-Nederland is de herfstvakantie na komend weekend voorbij. Komende week heeft het Zuiden herfstvakantie. Voor een overzicht van de werkzaamheden in de herfstvakantie, klik hier. Wij adviseren reizigers om kort voor vertrek de reisplanner te checken.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers