Wisselgesprek op Breda

Nieuws

26 november 2015

Waarom denk je dat stations verbouwd worden? Waar hoop je dat de trein je ooit heen brengt? En wat wil je aan ons kwijt? Wij vroegen het aan reizigers op station Breda. Ook de tweede opnamedag met het Wisselgesprek leverde weer mooie fragmenten op.

Bekijk: Wisselgesprek op station Breda

Feedback, tips en mooie verhalen

Heel Nederland heeft een mening over reizen met de trein en over ProRail. Daarom krijgen we dagelijks via mail, telefoon en social media veel tips, vragen en klachten binnen. Nu trekken wij met onze eigen babbelbox het land in en zoeken jou op om te horen wat je van ons vindt. Wat gaat goed, wat kan beter en welk bijzonder verhaal wil je delen? Van de opnames worden korte filmpjes gemaakt en uiteraard gaan we met de feedback aan de slag.

Waarom stations worden verbouwd 

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. En daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het 175-jarig bestaan van de spoorwegen. Benieuwd waar we (ver)bouwen? Bekijk het overzicht van de grote bouwprojecten.

Toegankelijke stations

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen, ook mensen met een functiebeperking. ProRail werkt hard aan een treinreis zonder obstakels. Dat gaat van gelijkvloerse perrons tot aan trapleuningen met braille-informatie. We maken de perrons beter bereikbaar en zorgen dat stationsvoorzieningen door iedereen veilig en zelfstandig gebruikt kunnen worden. In 2020 zal minimaal 90% van de reizigers van en naar volledig zelfstandig toegankelijke stations kunnen reizen. In 2030 zijn alle stations zelfstandig toegankelijk. Dat is een belangrijk doel van de overheid en van ProRail.

Volgende stop

In Rotterdam was vorige maand de aftrap. De tweede stop was Breda en de volgende opnamedag in Noord-Holland wordt nu voorbereid. Waar we gaan filmen kondigen we aan via onze blog. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers