Nog 1 nachtje slapen: feest op Utrecht Centraal

Nieuws

6 december 2016

De dag dat je wist....Morgen is het zover! Morgen is het station een podium van en voor de stad. Met een uitgebreid entertainmentprogramma van 6.30 tot 22.00 uur in het teken van ontmoeten en verbinden #opUtrechtCentraal. Er is yoga, muziek, er kan voor 1 dag getrouwd worden, er zijn rondleidingen en er is theater. Om half vier wordt het spreekwoordelijke lintje officieel geknipt.

Yoga

Stijg voor één keer boven de hectiek uit. Vandaag begin je de dag ontspannen en gezond met een yoga-clinic op Utrecht Centraal. Een deel van de verdieping in de hal wordt ingericht met yogamatjes, planten en flesjes water: het gewijzigde spoor van de sprinter naar Tiel; dat gaat tótaal aan je voorbij. Er zijn twee lessen (beide 50 deelnemers) van een uur: om 06.30 uur en om 08.00 uur. Deelname is gratis, vol=vol. Meld je vandaag nog aan via christa@yogavida.nl. Ter plaatse deelnemen kan uiteraard ook.

Trouwerij en bios

We houden op 7 december een heuse trouwerij op Utrecht Centraal. Niemand minder dan burgemeester Van Zanen voltrekt het huwelijk tussen Trudy en Robert. Geïnspireerd? Je kunt op het station ook trouwen voor één dag. Wij regelen ambtenaar, jurk en ringen. Er komt een pop-up bioscoop en er zijn de hele dag optredens van kunstzinnige theateracts, poëtische interventies, acrobatiek tot urban en klassieke dans.

Ruimte en plek zat

Bang dat het te druk wordt? Wees gerust. Station Utrecht Centraal is ruim drie keer zo groot als voorheen. Er is plek genoeg voor alle feestgangers. Je gaat je ook niet vervelen. Zelfs niet op de terugweg, want voor de alleengaande-echte-officiële-opening-bezoeker hebben we reismaatjes paraat met wie je samen terug kunt reizen naar je bestemming.

Allerlaatste kans op rondleiding

Morgen is allerlaatste kans om alles te weten te komen over de bouw van het nieuwe station! Tussen 11.00 en 13.30 uur geven leden van het projectteam rondleidingen door de stationshal. Ieder half uur vertrekt er een rondleiding vanaf het meetingpoint midden in de stationshal. Voor fanatieke Instagrammers hebben we een extra opdracht: “Leg bijzondere, niet alledaagse ontmoetingen #opUtrechtCentraal vast.” Aanmelden is niet nodig.

Viool en triangel bij stationspiano

Het wordt een vrolijke boel! De stationspiano krijgt zelfs gezelschap van gitaar, viool, djembé, contrabas en - last but not least - een triangel. Om er nog wat lijn in te houden doen ook twee professionele muzikanten mee. Tussen 20.30 en 22.00 uur sluiten we het feest af met een singer/songwritersconcert met de Utrechtse Sured en Terence Roelofsen.

De echte officiële opening

Om half vier wordt het station officieel geopend. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu, wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht, president-directeur Roger van Boxtel van NS en president-directeur Pier Eringa van ProRail openen de hal samen met jou! Doe je mee? Deel dan jouw selfie, gemaakt in of om het station, op Twitter, Facebook of Instagram ovv #opUtrechtCentraal en je doet automatisch mee! Joris Linssen is ook van de partij, hij begeleidt dit officiele moment

Check of download het uitgebreide programma en praat mee via #opUtrechtCentraal!

ProRail opent

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. Zo openen we veel vernieuwde stations, kijk maar eens op prorail.nl/openingen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers