Deze week: de eerste trein in Zwolle Stadshagen

Nieuws

14 juli 2017

Vanaf 10 december stopt de eerste reizigerstrein op Zwolle Stadshagen. Deze week deed de eerste trein Zwolle Stadshagen al aan: een werktrein met spoorstaven..

Dwarsliggers, ballast, spoorstaven, ..

Inmiddels liggen over het hele stuk tussen Zwolle en Kampen de dwarsliggers (betonnen bielzen) op hun plek. Aan deze dwarliggers zijn tussen de A28 bij Zwolle en de Bisschopswetering de spoorstaven bevestigd, ook is op dit gedeelte van het traject de ballast (spoorgrind) gestort met zgn "SALT" wagons. SALT staat voor StofArmLos-trein. Deze wagons bevochtigen de ballast tijdens het storten met waternevel. Hierdoor komt er aanzienlijk minder stof vrij.

Bij de Bisschopswetering, op de grens tussen Zwolle en Kampen, lag voorheen een stalen spoorbrug. Deze is nu vervangen door een betonnen duiker. De werkzaamheden aan deze waterdoorgang zijn deze week afgerond.

Hang- en rijdraden

Inmiddels hangt er ook zo’n twee kilometer draad aan de bovenleidingspalen. Onderstaand filmpje laat zien hoe deze draden "getrokken" worden:

()

Op de helft

De werkzaamheden aan de Kamperlijn duren tot 28 augustus as. We zijn nu op de helft: nog zes weken te gaan..

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers