Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Op bezoek bij onze buren van de OBS de Schatkamer in Zwolle

Nieuws

7 juli 2017

Vanmorgen kregen zo'n 50 leerlingen van groep zes van OBS de Schatkamer in Zwolle les van onze aannemer BAM Infra.

Pal naast de school werken we momenteel aan de vernieuwing van de Kamperlijn, de spoorlijn tussen Zwolle en Kampen, aan de aanleg van een onderdoorgang (tunnel onder het spoor) en aan een nieuw station, Zwolle Stadshagen. Een hoop bedrijvigheid naast het schoolplein dus. Een goede reden voor ons om deze buren te betrekken bij het project!

Achter het stuur

Projectleider Arno Barnas van BAM startte de les met een interactieve presentatie over het project en vertelde over de verschillende soorten werkzaamheden die worden uitgevoerd op de Kamperlijn. Daarna gingen de klassen naar het parkeerterrein waar een aantal vrachtwagens stonden opgesteld. Hier werden verschillende opdrachten uitgevoerd. Onder begeleiding van ervaren chauffeurs konden de leerlingen even plaats nemen achter het stuur van de vrachtwagens, zodat ze zelf konden ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet door de spiegels.

Zowel de kinderen van de Schatkamer als de medewerkers van BAM vonden het een leuke en leerzame ochtend!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers