Scholieren tekenen voor bouwdoeken

Nieuws

20 juli 2017

De spoorlijn waren ze wel gewend bij OBS de Schatkamer in het Zwolse Stadshagen. Maar nu er pal naast de school een station wordt gebouwd, moeten de juffen en meesters alles op alles zetten om de concentratie van de klas vast te houden. "Al die grote apparaten zijn wel heel indrukwekkend voor ze!"

Verbeelding en de trein

Voor BAM infra en ProRail reden om de kinderen van de school met ruim 400 leerlingen een uitlaatklep te bieden en ze aan de slag te laten gaan met hun verbeelding. Afgelopen week werden er zodoende vijf bouwdoeken opgeleverd en opgehangen vol met foto’s van de door de kinderen gemaakte tekeningen en kunstwerken over de bouw van het station.

Indrukwekkende hijskranen

"Voor groep 1 en 2 is het natuurlijk allemaal lastig te bevatten. Maar al die grote apparaten waren natuurlijk heel indrukwekkend voor ze. En toen ze hier dat tunneldeel inschoven stonden we hier allemaal op de heuvel te kijken hoor. Ze zijn heel enthousiast en willen straks allemaal een keer met de trein", zegt juf José.

Pluk van de Petteflet

Toeval wilde dat ze juist in de jongste groepen bezig waren met het thema Bouw. Niet voor niets prijkt dan ook het wagentje van Pluk van de Petteflet op de kunstwerken en daarmee nu ook op de bouwdoeken. Anderen lieten hun fantasie de vrije loop en tekenden treinen in allerlei bonte kleuren. De oudste scholieren maakten een mooie skyline van de stad Zwolle.

Station voor leuke dingen

"Ik vind het leuk dat er een station komt. Kunnen we straks makkelijk een dagje uit naar Amsterdam!", zegt Esma uit groep 8. Klasgenote Lotus vult aan: "Nu gaan we soms al met de trein. Meestal om iets leuks te doen, naar de dierentuin bijvoorbeeld." Waarop een levendige discussie ontstond tussen Yahra-Yaël, Koen en Haydar over wat je allemaal wel en niet met de trein kunt. "Deze gaat toch alleen tussen Zwolle en Kampen?" "Ja, maar je kan toch overstappen in Zwolle!"

Ook na de zomer

Overigens werd er niet alleen geknutseld en getekend. Voor groep 6, waarvan de scholieren steeds vaker zelfstandig op de fiets gaan, werd ook nog een dodehoekles georganiseerd. Ze leerden er wanneer vrachtwagenchauffeurs ze niet meer zien als ze naast een vrachtwagen staan of fietsen. Komende tijd is het vakantie voor de scholieren, maar gaat de bouw natuurlijk nog volop door, tot in het volgende schooljaar. In december 2017 wordt het station in gebruik genomen, de tunnel zal naar verwachting in het voorjaar van 2018 gereed zijn.

 

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers