Schilders Infraspeed gered uit bakje onder HSL-brug

Nieuws

30 mei 2017

Twee schilders van de aannemer Infraspeed zijn vandaag door de brandweer gered uit een schildersbakje onder de HSL-brug over het Hollands Diep. Vanwege de reddingsoperatie werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd.

Uren vast

De mannen zaten uren vast in het voertuigje, dat onder de brug via rails heen en weer kan rijden. Het bakje weigerde dienst terwijl zij bezig waren met het schilderen van de onderkant van de brug. Het treinverkeer over de Hoge Snelheids Lijn tussen Rotterdam en Breda werd gedurende de reddingsoperatie stilgelegd omdat redders vanaf de brug via touwen abseilend naar de gestrandde schilders moesten afdalen.

Reddingsoperatie

Na enkele uren wist de brandweer de mannen te bevrijden uit hun benarde positie. Het was een gecompliceerde operatie, omdat de mannen midden onder de brug hingen. Voor de zekerheid waren boten van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappijen Rijkswaterstaat dicht in de buurt. De sporen voor de HSL tussen Rotterdam en Breda worden rond zes uur weer vrijgegeven. Voor het weghalen van de schildersbakjes wordt een plan gemaakt. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Het scheepvaartverkeer en de treinen hebben hier geen last van.

Infraspeed

Infraspeed is een consortium dat bestaat uit grote bedrijven als de Koninklijke BAM Groep en Siemens. Het consortium Infraspeed beheert de HSL-Zuid in opdracht van ProRail.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers