Weekendwerk 10 en 11 december

Nieuws

8 december 2016

ProRail werkt in het weekend op diverse plaatsen aan het spoor. Check je reisplanner of dat gevolgen heeft voor jouw reis.

Noord-Holland

In Noord-Holland werken we op 3 plekken aan spoorvernieuwing. We vervangen spoorstaven, dwarsliggers en ballast. Zulk onderhoudswerk is nodig om het spoor betrouwbaar te houden. De trajecten waar we werken zijn:

  • Alkmaar-Uitgeest
  • Haarlem- Beverwijk
  • Hilversum- Utrecht Centraal

Arnhem-Nijmegen/Tiel

Bij Elst voeren we een heel aantal verschillende werkzaamheden uit, deels in de stationsomgeving, deels langs het spoor. We werken bijvoorbeeld aan spoor en seinen. Tegelijk verbeteren we ondergrond, leggen we schouwpaden aan en op zaterdag werkt aannemer Mobilis o.a. aan de perronkappen op station Elst. 

Deventer-Wierden/Marienberg-Almelo-Hengelo

In Almelo plegen we onderhoudswerk aan de bovenleiding. In Holten, Rijssen en Wierden vernieuwen we een aantal overwegen. Deels onderhoudswerk, deels verbetering door verzwaring van wegdek.

Regio Rotterdam

Van 3 t/m 18 december en van 7 t/m 22 januari werkt ProRail op en rond het spoor in Rotterdam. De sporen en de bovenleiding in en rondom de Willemsspoortunnel zijn aan vervanging toe. Zo voorkomen we storingen. Ook werken we aan twee, soms drie tunnelbuizen tegelijk en worden de perrons op station Rotterdam Blaak en station Rotterdam Zuid verlaagd. Reizigers kunnen daardoor in de toekomst makkelijker gelijkvloers de trein in stappen. Meer informatie vind je op de pagina 'Rotterdam Centraal - Rotterdam Lombardijen'.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met gevolgen voor jouw treinreis, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jou treinreis betekenen.

Check je reis voor vertrek

Check je reisplanner voor vertrek. Wil je weten hoe spoorvernieuwing tot stand komt. Het tienstappenplan(link is external) laat zien hoe het werkt; van idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers