Het laatste nieuws

Robottrein tussen Leeuwarden en Harlingen maakt meters!

In de brandende zon wordt er deze dagen hard doorgewerkt aan het vernieuwen van het spoor tussen Leeuwarden en Harlingen. Een robottrein van zo’n 500 meter lang vernieuwd in één keer de spoorstaven en de dwarsliggers. En dat levert zowel van dichtbij als veraf een spectaculair gezicht op. Volgens bouwmanager Erik Roerdink liggen de werkzaamheden vooralsnog keurig op schema en kunnen de treinen maandag 28 juli weer rijden.

Opgelet! Komend weekend spoorvernieuwing Utrecht Centraal

Spoorvernieuwing ter hoogte van Utrecht Centraal
We zijn er al even mee bezig. Het spoor rond Utrecht Centraal geschikt maken voor meer treinen. Dat doen we door de sporen-layout rond Utrecht te stroomlijnen en efficiënter in te richten. We moeten de “spaghetti” van sporen ontwarren en nieuwe sporen terugbouwen. Komend weekend zetten we de volgende stap en kunnen er minder treinen rijden. Advies aan de reizigers: ga goed voorbereid op pad en check de reisplanner van NS.

Dag van nationale rouw

vlag halfstok
Heel Nederland staat vandaag stil bij de verschrikkelijke gebeurtenissen met vlucht MH17. Ook de spoorsector is zeer aangedaan en neemt de dag van nationale rouw in acht. Daarom stonden om 16.00 uur alle treinen een minuut stil. Vanaf dit tijdstip werd ook geen reisinformatie omgeroepen en zijn er geen bouwactiviteiten om zo treinreizigers en stationsbezoekers in staat te stellen een minuut stil te zijn.

Altijd streven naar beter

Punctualiteit wo 23 juli

87,2%
89,1% gemiddelde
Klik hier voor meer uitleg

Handige links

Storingen

Er zijn op dit moment geen storingen.

Geplande werkzaamheden

 • Harlingen Haven-Leeuwarden
  zondag 20 tot en met zondag 27 juli
 • Alkmaar-Amsterdam Centraal
  zaterdag 26 juli
 • Amsterdam C-Köln Hbf-Frankfurt (M) Hbf-Basel SBB
  zaterdag 26 en zondag 27 juli
Ga naar het overzicht

Twitter berichten

 1. ProRail
  12 uur 19 min geleden
  @Theuntje Hi Theun, omroep is een tijdje geleden over gegaan naar NS. Misschien kunnen zij je vertellen van welk merk het is?
 2. ProRail
  13 uur 6 min geleden
  Robottrein maakt meters tussen #Harlingen en #Leeuwarden. Bouwmanager Erik Roerdink geeft ons een update> http://t.co/fp2KKWw2M4
Bekijk alle tweets van prorail