Het laatste nieuws

Hardnekkige storing tussen Den Haag en Dordrecht

Treinen op de brug over de Eem
Sinds afgelopen maandag ondervinden reizigers tussen Den Haag Hollands spoor en Dordrecht helaas hinder door een hardnekkige storing op het spoorviaduct in Delft. In de nacht van maandag op dinsdag is er hard gewerkt aan herstel, maar door asbest kon de aannemer helaas niet verder. Afgelopen nacht is er weer een poging gedaan om de storing op te lossen. Even leek het defect verholpen, maar helaas kwam de storing vanochtend weer terug. Monteurs werken ook komende nacht weer met man en macht aan herstel.

Top eerste kwartaal 2014

Voorjaarslandschap met spoor
Met de maand maart hebben we het eerste kwartaal van 2014 afgesloten. Qua punctualiteit van het treinverkeer het beste kwartaal sinds jaren. Maar liefst 91,6% van de treinen reed gemiddeld op tijd. Dat is ruim boven boven ons jaarlijks gemiddelde van 88,8%. Natuurlijk is een echte winter dit jaar uitgebleven, daar zijn we ons ook van bewust. Maar ook vergeleken met andere kwartalen in andere seizoenen hebben we de afgelopen drie maanden beter gescoord.

Update uit Den Bosch: we tellen af

Spoorvernieuwing in Den Bosch
De afgelopen dagen is er in Den Bosch met ploegen vanuit het hele land aan de bovenleiding gewerkt. Vanochtend is de klus geklaard: 'hangdraden', 'draagkabels' en 'rijdraden' zijn op lengte gemaakt in de werkplaats en vervolgens gemonteerd. Ondertussen hebben de spoorleggers de laatste hand gelegd aan het spoor en hebben de stratenmakers de calamiteiteninrit naar perron 3 (tussen spoor 6 en 7) bestraat. Als alles volgens plan blijft verlopen kunnen donderdag de eerste treinen over het nieuwe spoor rijden.

Altijd streven naar beter

Punctualiteit op 15 april

90,4%
88,8% gemiddelde
Klik hier voor meer uitleg

Handige links

Storingen

 • seinstoring Almere C.-Lelystad C.
 • sein- en wisselstoring Breda-Schiphol
 • seinstoring Den Haag HS-Dordrecht
Ga naar het overzicht

Geplande werkzaamheden

 • van/naar 's-Hertogenbosch
  zondag 30 maart vanaf 07.35 uur tot en met donderdag 17 april 05.00 uur
 • Amsterdam C-Hannover Hbf-Berlin Ostbahnhof
  van woensdag 8 tot en met dinsdag 22 april
 • Amsterdam C-Koeln Hbf-Frankfurt (M) Hbf-Basel SBB
  van vrijdag 11 tot en met donderdag 17 april
Ga naar het overzicht

Twitter berichten

 1. ProRail
  29 min 23 sec geleden
  @GVB_klanten @adamzuidoost @vragenvuurams Ik heb het nagevraagd, het kunstwerk is vdgemeente. Beste om daar dus even je opmerking te maken.
 2. ProRail
  2 uur 45 min geleden
  @thijsaardema Mooie foto!
Bekijk alle tweets van prorail