Het laatste nieuws

Een kijkje in de meldkamer van ProRail

Deze week lieten we je al even weten: het aantal boetes dat is uitgeschreven voor het lopen langs het spoor is in de zomerperiode toegenomen. In de meldkamer in Eindhoven is er dag en nacht toezicht op een aantal locaties langs het spoor en kan de centralist dankzij GPS precies zien waar alle Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) in Nederland zich bevinden. Zodra er melding van een spoorloper is, stuurt de centralist een team BOA’S ter plaatse. Kijk je mee hoe het daar in zijn werk gaat?

Kijken: Rail Away door Nederland!

Hanzeboogbrug in de sneeuw
Omdat het spoor 175 jaar bestaat zendt de EO donderdag- en vrijdagavond a.s. twee nieuwe afleveringen uit van Rail Away Nederland. Donderdag een '4-seizoenen special' door oerhollandse landschappen en vrijdag het traject Amsterdam - Haarlem - Rotterdam. De programmamakers van Rail Away: "Eén van de beste manieren om te reizen is met een trein en dat willen we duidelijk maken. Door met een redelijke snelheid te reizen door een land leer je dat veel beter kennen en waarderen. Ook krijg je bewondering voor de ontwerpers en bouwers van spoorlijn en kunstwerken." En een beetje bewondering is natuurlijk nooit weg. Dus zegt het voort en vooral: kijken. De afleveringen beginnen om 19.55 uur op NPO2.

Altijd streven naar beter

Punctualiteit di 26 aug

91,3%
89,2% gemiddelde
Klik hier voor meer uitleg

Handige links

Storingen

 • seinstoring Leer (Ostfr.)-Groningen
 • gestrande trein Rotterdam C.-Breda
Ga naar het overzicht

Geplande werkzaamheden

 • Den Haag HS-Antwerpen C-Brussel-Zuid/Midi
  vrijdag 29 augustus van 21.30 uur tot en met maandag 1 september 08.00 uur
 • Amsterdam Centraal-Amersfoort/Lelystad Centrum
  in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 augustus
 • Den Haag HS-Rotterdam Centraal
  zaterdag 30 en zondag 31 augustus
Ga naar het overzicht

Twitter berichten

 1. ProRail
  4 min 13 sec geleden
  @aaaa70caro Heb 'm ontvangen dankjewel. Ik heb het doorgestuurd naar de collega's van die regio. Zodra ik info heb, hoor je van me.
 2. ProRail
  22 min 38 sec geleden
  @leokennis Hi Leo, het station is in verbouwing, mogelijk heeft dat er mee te maken. Ik zal het iig voor je navragen. Je hoort nog van me.
Bekijk alle tweets van prorail