Het laatste nieuws

Spoor onder stroom gezet

Werkzaamheden aan de bovenleiding
ProRail heeft de jacht geopend op een aannemer die het laatste stuk spoor tussen Zwolle en Enschede onder stroom kan zetten. Over een afstand van 40 kilometer komt er bovenleiding voor de treinen. De aannemer met de beste ideeën om de hinder voor reizigers tegen te gaan tijdens het werk, maakt een grotere kans om de klus te mogen doen. Natuurlijk moet de aanpak ook een gunstige prijs hebben. Het mede selecteren op basis van 'reizigershinder' is mogelijk geworden door intensief samen te werken met de provincie Overijssel, de opdrachtgever van het project. De consumentenorganisaties verenigd in Rocov hebben ook een belangrijke rol gespeeld. We zijn benieuwd waar de aannemers straks mee komen!

Nieuw spoorviaduct de lucht in

Afgelopen weekend hebben we weer een grote stap gezet in de spoornieuwing richting Schiphol. Langs de drukke rijksweg A4 en tussen bestaand spoor leggen we acht kilometer nieuw spoor aan, een secuur werkje. Je hebt er bijna een schoenlepel bij nodig. De operatie is geslaagd, het spoorviaduct bij Riekerpolder is de lucht in. Nog even afwerken en in mei 2015 rijden er treinen overheen. Zo blijft de luchthaven ook in de toekomst goed bereikbaar. Zaterdag stonden we met de camera bovenop de werkzaamheden.

Werk aan de winkel voor Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi? Jazeker, want dat is de naam die de gemeente Helmond heeft gegeven aan een nieuw spoorviaduct dat ProRail in opdracht van de gemeente gaat bouwen. De nieuwe onderdoorgang wordt onderdeel van de westelijke stadsring in Helmond en zorgt ervoor dat trein en wegverkeer elkaar ongelijkvloers kunnen kruisen. Dat is goed voor de doorstroming, maar vooral ook de meest veilige oplossing voor weg- en treinverkeer.

Altijd streven naar beter

Punctualiteit zo 23 nov 2014

89,9%
89,9% gemiddelde
Klik hier voor meer uitleg

Handige links

Storingen

 • aanrijding met een persoon Alkmaar-Den Helder
 • gestrande trein Amersfoort-Utrecht C.
 • aanrijding met een dier Den Haag C.-Gouda
Ga naar het overzicht

Geplande werkzaamheden

 • Amsterdam C-Breda Intercity direct
  zaterdag 22 en zondag 23 november
 • Amsterdam C-Brussel-Zuid/Midi-Lille Europe/Paris-Nord
  zaterdag 22 en zondag 23 november
 • Amsterdam Centraal-Schiphol
  in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 november vanaf 01.15 uur tot maandag 24 november 05.00 uur
Ga naar het overzicht

Twitter berichten

 1. ProRail
  2 uur 11 min geleden
  @albert_jan96 Goede vraag voor @rnhemcentraal!
 2. ProRail
  2 uur 26 min geleden
  @Martwij Hi Martine, je melding is doorgegeven, we komen er nog bij je op terug.
Bekijk alle tweets van prorail