Het laatste nieuws

Herfstcampagne ProRail vernieuwt van start

ProRail vernieuwt
Vandaag in dagblad Metro een advertentie van ProRail met een overzicht van spoorvernieuwingen aan het spoor tijdens de herfstvakantie. Met deze campagne willen wij reizigers goed informeren voordat ze op pad gaan en niet voor verrassingen komen te staan. Wij adviseren reizigers dan ook om kort voor vertrek de reisplanner van de vervoerders te checken voor actueel reisadvies.

Berichtgeving over Rail Side

Diverse media berichten op donderdag 8 oktober over een juridisch verschil van inzicht tussen ProRail en het vastgoedbedrijf RailSide. De stelling van RailSide dat ProRail 1300 percelen van in totaal 550 hectaren illegaal in gebruik heeft, is volgens ProRail onjuist en nimmer door ProRail erkend. RailSide heeft dan ook geen recht op 55 miljoen euro. ProRail koopt of huurt louter projectgronden van RailSide conform een in 2014 gesloten Raamovereenkomst. RailSide wenst dat ProRail meer afneemt dan waartoe ProRail gehouden is. RailSide heeft een bodemprocedure aangekondigd. ProRail heeft de zaak uithanden gegeven aan een advocaat. In aanloop daar naartoe en gedurende deze procedure achten wij het niet opportuun om te reageren op de zaak. De voorlopige uitspraak inzake Baarn over het gebruik van 357 m2 grond zal ProRail respecteren.

Gesprongen waterleiding: geen treinverkeer Sittard - Maastricht

Updates 8 oktober: Opspuiten van zand
Update 8 oktober: de beperkingen door wateroverlast tussen Sittard en Maastricht zijn voorbij. Het treinverkeer wordt geleidelijk hervat. Gisteren werd het treinverkeer stilgelegd, omdat het water uit de gesprongen waterleiding bij Geleen op diverse plaatsen de grond onder het spoor heeft weggespoeld. Daardoor lag het spoor niet meer stabiel.

Altijd streven naar beter

Punctualiteit wo 7 okt 2015

90,1%
89,6% gemiddelde
87% norm
Klik hier voor meer uitleg

Twitter berichten

 1. ProRail
  10 uur 58 min geleden
  RT @CU2030: Nieuwe looproutes door Utrecht Centraal niet vanaf maandag maar later in de maand. Check: http://t.co/IFSlhDmICb http://t.co/b3
Bekijk alle tweets van prorail

Handige links

Storingen

 • Voorwerp in de bovenleiding. Abcoude en Amsterdam Holendrecht
 • inzet van de politie Amsterdam C.-Gouda/Utrecht C.
 • defecte trein Breda-Tilburg
Ga naar het overzicht

Geplande werkzaamheden

 • Amsterdam C-Antwerpen-Brussel-Zuid/Midi
  donderdag 8 oktober 22.00 uur tot vrijdag 9 oktober 22.00 uur
 • Amsterdam C-Brussel-Zuid/Midi-Lille Europe/Paris-Nord
  donderdag 8 oktober 22.00 uur tot vrijdag 9 oktober 22.00 uur
 • Amsterdam C-Köln Hbf-Frankfurt (M) Hbf
  zaterdag 10 oktober
Ga naar het overzicht