Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

De tijd staat even stil in Wormerveer

Nieuws

12 februari 2016

We nemen er de tijd voor zou je kunnen zeggen. Heeft het vernieuwde station Wormerveer eindelijk een klok op de gevel, doet ie het (nog) niet. Nog een tijdje geduld aub...

Klokkenluider

Een oplettende reiziger tipte ons over de stilstaande stationsklok. Dankzij deze 'klokkenluider' hingen we het defect aan de grote klok bij onze leverancier om het probleem tijdig op te lossen. Er wordt aan gewerkt. Er zit kennelijk ergens een kink in de glasvezelkabel.

Aansturing via glasvezel

In het hele land vervangen we bestaande stationsklokken door een nieuw model. Voortaan gaat de aansturing via glasvezel en niet via koper. De nieuwe klok is ontworpen door ProRail samen met bureau spoorbouwmeester. In totaal gaat het om circa 1500 stationsklokken verdeeld over ruim 400 stations. Per jaar zullen de klokken op zo'n 30 tot 40 stations worden vernieuwd. We zijn dus nog even bezig. Maar zoals de klok tikt in Wormerveer tikt ie nergens.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers