Geslaagde test waterkering in Sophiaspoortunnel

Nieuws

21 juli 2016

Waterschap Hollandse Delta heeft in samenwerking met ProRail (e.a.) de beweegbare waterkering in de Sophiaspoortunnel met succes getest. Deze jaarlijkse test is belangrijk omdat de deuren in deze tunnel moeten voorkomen dat er bij een dijkdoorbraak water de tunnel in stroomt. Of dat het water de tunnel uit stroomt als er een lek in tunnel ontstaat op de rivier. Later dit jaar worden ook de waterkeringen in de tunnel van de HSL en bij Molendijk en Mookhoek getest.

Sophiaspoortunnel

De Sophiaspoortunnel is ruim 8 kilometer lang en heeft twee afzonderlijke tunnelbuizen. Het diepste het punt van de tunnel ligt op 26 meter beneden NAP. De tunnel is onderdeel van de Betuweroute, de goederenspoorlijn tussen de Rotterdamse haven en Zevenaar. Dagelijks maken zo’n 90 tot 110 goederentreinen gebruik van dit tracé om goederen van en naar het Europese achterland te vervoeren. ProRail verzorgt ook hier het beheer en onderhoud, de verkeersleiding en de capaciteitsverdeling op het spoor.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers