Herfstcampagne ProRail vernieuwt van start

Nieuws

8 oktober 2015

Donderdag 8 oktober staat in dagblad Metro een advertentie van ProRail met een overzicht van de spoorvernieuwingen tijdens de herfstvakantie. Met deze campagne worden reizigers geïnformeerd, zodat zij niet voor verrassingen komen te staan. Wij adviseren reizigers om kort voor vertrek de reisplanner van de vervoerders te checken voor een actueel reisadvies.

We gebruiken in overleg met vervoerders en reizigersverenigingen de vakantieperioden (en weekenden) om aan het spoor te werken, omdat er dan minder mensen met de trein gaan. Om reizigers goed te informeren over alle werkzaamheden en de gevolgen ervan, voert ProRail sinds voorjaar 2013 de publiekscampagne “ProRail vernieuwt”. Deze campagne legt in woord en beeld uit waar, waarom en hoe we sporen en stations vernieuwen.

Advertenties en posters

Met advertenties in de Metro en in regionale en lokale kranten willen wij reizigers de komende weken informeren over onze herfstwerkzaamheden. Op 48 stations op de trajecten waar gewerkt wordt tijdens de herfstvakanties hangen posters met daarop meer informatie.

Tussen het appen door

Reizigers op een perron of coupé zijn druk bezig met hun telefoon. Daarom zijn alleen krantenadvertenties en posters op de stations niet genoeg om reizigers goed te informeren. Met location based advertising voor smartphones op veelbezochte sites als NU.nl, Facebook, Funda, Buienradar, Marktplaats, YouTube en Telegraaf informeren we reizigers op eigentijdse wijze.

Kijken terwijl je wacht

Op perrons van Utrecht Centraal, Amsterdam Zuid WTC, Leiden, Rotterdam Centraal, Eindhoven, Zwolle en ‘s Hertogenbosch en in de stationshal van Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Bijlmer Arena, Amersfoort, Eindhoven en Breda vertonen wij via Rail TV korte filmpjes met uitleg van de werkzaamheden in de herfstvakantie.

Waar werken we in de herfst?

In de herfstvakantie vernieuwen we onder andere het spoor op de volgende trajecten: Mariënberg-Coevorden, Sittard-Maastricht, Arnhem-Nijmegen-Tiel, Almere OV-Weesp-Naarden, Groningen-Leeuwarden, Haarlem-Amsterdam Sloterdijk en Zwolle-Raalte. Wil je weten waar we het spoor nog meer vernieuwen? Op deze kaart vind je alle werkzaamheden, ook voor de komende tijd. Zo kun je je treinreis goed voorbereiden.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers