Hinder spoor Achterhoek door bliksem en storingen

Nieuws

1 september 2015

Reizigers op het traject Zutphen-Winterswijk hebben sinds gisteren flinke hinder door storingen. We vinden dat buitengewoon vervelend en werken samen met de aannemers met man en macht aan het herstel. Ook op de lijn Arnhem-Winterswijk was er gisteren en vandaag hinder, maar daar is de storing nu wel opgelost.

Reizigers

Op de lijn Zutphen-Winterswijk rijden geen treinen en worden bussen ingezet. Vandaag heeft ook een deel van de dag het treinverkeer niet door kunnen rijden op het traject Arnhem-Winterswijk. Bij Zevenaar moest er worden overgestapt en er reden minder treinen. Daar rijdt het inmiddels weer.

Zutphen-Winterswijk

Tussen Zutphen en Winterswijk is in de nacht van zondag op maandag de bliksem ingeslagen. De inslag heeft zich via de ondergrondse kabels verspreid en de apparatuur op meerdere plekken beschadigd. We zijn nu stapsgewijs alle apparatuur aan het nalopen en we vervangen deze waar nodig. Tegelijk is voorzichtigheid geboden. Nieuwe onderdelen kunnen beschadigd raken bij in dienst stelling als de apparatuur elders nog defect is. Het is een tijdrovende klus en daarmee ook zeer hinderlijk voor reizigers.

Arnhem-Winterswijk

Op het traject Arnhem-Winterswijk concentreerden de problemen zich rond Zevenaar. We hebben er de afgelopen twee weken een enorme operatie uitgevoerd waarbij er nieuwe wissels zijn ingebouwd en nieuwe apparatuur voor aansturing van treinverkeer, seinen en wissels is geinstalleerd. Met mensen van de projectaannemer, de reguliere onderhoudsaannemer en natuurlijk onze eigen specialisten hebben we gezamenlijk gewerkt aan een oplossing en dat is gelukt.

Informatie

Momenteel kunnen we voor het traject Zutphen-Winterswijk nog niet aangeven wanneer het spoor is hersteld. We adviseren reizigers de informatie via reisplanners van de vervoerders in de gaten te houden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers