Jandino deelt boetes uit voor goed gedrag

Nieuws

10 februari 2016

Grapje natuurlijk! Tijdens de aftrap van de nieuwe veiligheidscampagne was Jandino Asporaat voor heel even buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) bij ProRail. Hij deelde tienen uit aan scholieren die zich keurig aan de regels houden bij overwegen.

Geen grappen

Jandino is deze en volgende week het gezicht van onze campagne: met een trein moet je geen grappen maken. Hij ging daarom mee met onze boa's om te posten bij een spoorwegovergang in Alphen aan den Rijn. Deze overweg wordt veel gebruikt door scholieren.

Jandino deelde tienen uit aan jongeren die netjes bleven wachten voor gesloten overwegbomen met een duidelijke boodschap: haal geen rare streken uit bij overwegen! Zelf deelt ProRail wel boetes uit. Meer lees je hierover in het nieuwsbericht 'Waarom wij campagne voeren'.

Levensgevaarlijk

ProRail voert campagne voor veilig gedrag bij overwegen. Te vaak zien we dat mensen snel nog even willen oversteken, terwijl de bellen rinkelen en de bomen zijn gesloten. Niet doen! Het is levensgevaarlijk en belemmert het treinverkeer. Lees meer hierover in ons nieuwsbericht Jandino leent stem aan ProRail en neem eens een kijkje op onze campagnepagina prorail.nl/houhetveilig.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers