Opgelet: werkzaamheden rond Utrecht

Nieuws

29 april 2016

Van maandag 2 mei tot en met zondag 8 mei én in het Pinsterweekend van 14, 15 en 16 mei werkt ProRail intensief aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal. Utrecht blijft bereikbaar, maar op een aantal trajecten zullen reizigers hinder ondervinden van de werkzaamheden. NS adviseert reizigers om zich voor vertrek goed te informeren via ns.nl of de Reisplanner.

Spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal

ProRail maakt extra ruimte op het spoor rond Utrecht, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden. Het emplacement wordt volledig vernieuwd en er komen twee sporen en een nieuw perron bij. Door de sporen anders in te richten kunnen treinen sneller en soepeler het station in- en uitrijden. Tijdens de meivakantie en het Pinksterweekend werkt ProRail aan twee perrons, aan het spoor, de bovenleiding en aan een nieuw beveiligingssysteem. Uiteraard werken we ook door aan de nieuwe stationshal, in de toekomst geschikt voor 100 miljoen reizigers per jaar. Eind 2016 is de spoor- en stationsvernieuwing in Utrecht grotendeels afgerond.
 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers