Terugblik: Spoorbrug Muiderberg en keersporen Almere

Nieuws

22 augustus 2016

In het weekend van 20 en 21 augustus werkte Rijkswaterstaat keihard aan de A1 en het slopen van de spoorbrug bij Muiderberg. Dat laatste ging iets langzamer dan gepland, maar we zetten samen alles op alles om de gloednieuwe brug vrijdag in gebruik te kunnen nemen. Een fotoverslag én video's.

Betere bereikbaarheid over weg en spoor

Tussen Almere en Amsterdam wordt de infrastructuur flink verbeterd. Rijkwaterstaat bouwt een nieuwe, bredere A1. En een bredere A1 vereist een nieuwe spoorbrug bij Muiderberg. De oude spoorbrug is afgelopen weekend weggehaald. De steunpunten van de spoorbrug bleken taaier dan voorzien. Het slopen daarvan ging, ondanks de inzet van de grootste machines, langzamer dan gepland. Nu wordt de nieuwe spoorbrug op zijn plaats geschoven en aangesloten op het landelijke spoornetwerk. Vrijdag 26 augustus rijden de eerste treinen er overheen.

Meer treinen tussen Schiphol en Almere

Om ruimte te maken voor meer treinen per uur leggen we deze week twee keersporen aan bij Almere Centrum. Dat is ook een forse klus. Daarnast bouwen we kilometerslange geluidsschermen langs het spoor. Wel zo prettig voor de omgeving. Tussen Schiphol en Duivendrecht leverde ProRail begin augustus al acht kilometer dubbel spoor op: ook dat schept ruimte voor meer treinen. De spoorvernieuwing tussen Schiphol en Almere valt onder de noemer OV SAAL.

Video

Bekijk ook de timelapse van de megaklus:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers