Update: Wederom verstoring blussysteem Barendrecht

Nieuws

23 september 2016

Update 17:30 uur: een aantal tunnelbuizen is weer beschikbaar. Dat betekent dat het reizigersvervoer volledig wordt opgestart. Het duurt altijd even voordat alles weer rijdt volgens schema.

Oorspronkelijk bericht

Vrijdag 23 september hebben omstreeks 12 uur 's middags de uitlaatgassen van een stilstaande diesellocomotief de brandmeldinstallatie doen afgaan en is al het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht/Breda gestremd. NS zet bussen in. Het is nog niet bekend tot wanneer de storing zal duren. 

Schoonmaken en onderzoeken

Samen met de brandweer en de firma Siemens werkt ProRail hard aan het zo spoedig mogelijk schuim- en watervrij maken van de tunnel, zodat daarna het treinverkeer weer opgestart kan worden. ProRail betreurt de ontstane situatie en zal samen met brandweer, gemeente en Siemens onderzoeken hoe de automatische brandblusinstallatie minder gevoelig afgesteld kan worden. Ook zal bekeken worden of er voortaan in het geval van vals alarm het blussysteem sneller handmatig uitgezet kan worden om onnodig tijdverlies te voorkomen.

Check je reis vooraf

Als je van plan bent om met de trein tussen Rotterdam en Dordrecht te reizen, raden we je aan vooraf de reisplanner te raadplegen. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers