Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Valleilijn weer in bedrijf

Nieuws

26 september 2016

De Valleilijn raakte vanmorgen 26 september in een storing die lastig te traceren viel. Vervelend voor reizigers omdat het daardoor extra lang duurde, maar de oplossing lijkt nu gevonden. De treinen kunnen vanaf vroeg in de middag weer rijden.

Moeilijk

Afgelopen weekend werkte ProRail aan het spoor en was de Valleilijn, die tussen Amersfoort en Ede-Wageningen loopt, buiten dienst. Na de opstart van de dienstregeling in de ochtendspits leek alles te functioneren. Helaas trad vanmorgen na de passage van een aantal treinen toch een storing op. Die bleek vervolgens moeilijk op te lossen en er werd daarom snel extra personeel ingezet om alles na te kijken.

Transformator

Na doormeting van de systemen en enkele vervangingen bleek een transformator de boosdoener. Vervanging daarvan loste de storing op. Overigens maakte deze transformator geen onderdeel uit van de werkzaamheden van afgelopen weekend. Komende uren blijven we vanuit ProRail met extra aandacht en inspectie de lijn in de gaten houden.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers