Wartburg College wederom winnaar Eureka!Cup

Nieuws

20 mei 2016

Voor de tweede achtereenvolgende keer is het Wartburg College uit Rotterdam winnaar geworden van de Eureka!Cup. Het zeskoppige slimme meiden team uit klas 3a2 (atheneum) had het meest innovatieve idee bedacht voor een veilige en praktische gelijkvloerse spoorwegovergang.

Winnend ontwerp

Het team had in hun ontwerp goed rekening gehouden werd met diverse factoren. Zo had het berekend dat het autoverkeer beter via een rotonde kon rijden dan via de doorgaande weg (met de spoorwegovergang) om zo de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Verder was het prototype erg mooi gemaakt, en was het enthousiasme van de groep aanstekelijk.

Prijs

Als beloning wordt de hele klas van het louter uit slimme meiden bestaande winnaarsteam door ProRail getrakteerd op een inspirerende, avontuurlijke en spoorse dag in het Rotterdamse havengebied. Daar zullen ze het goederenspoorwegemplacement Kijfhoek bezoeken alsmede diverse andere interessante spoor- en havenlokaties.

De Eureka!Cup

De Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van HAVO-VWO en voor VMBO 1e en 2e jaars. Samen met bedrijven worden er ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn (het bedrijf is hier zelf ook mee bezig) en anderzijds aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Met de Eureka!Cup gaan jongeren aan de slag met een realistisch en technologisch ontwerpvraagstuk en bedenken ze innovatieve oplossingen voor hun opdrachtgever.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers