Weekendwerk: zon en spoorvernieuwing

Nieuws

28 augustus 2015

Het wordt prachtig weer dit weekend en daar zijn onze aannemers ook blij mee. Zeker omdat we op twee trajecten langdurige werkzaamheden aan het afronden zijn. Ga je leuke dingen doen dit weekend, en ga je met de trein, check dan je reis van tevoren ns.nl.

We zijn in het zuiden van Limburg de komende dagen nog druk doende op het traject Aken en Maastricht. De twee plaatsen liggen vlakbij elkaar, maar toch is het met de trein nog een hele onderneming om er te komen. Dat kan en moet anders, vinden het Rijk en de provincie Limburg. Daarom zijn wij al dagen bezig om de doorstroming en het comfort op deze grensoverschrijdende verbinding te verbeteren.

Geen treinverkeer

Sinds vorige week zaterdag is er daarom geen treinverkeer tussen Heerlen en Herzogenrath. Dit weekend rijden er ook geen treinen tussen Heerlen en Kerkrade Centrum. Er worden bussen ingezet.

Zevenaar

Ook bij Zevenaar wordt nog flink gewerkt en dat heeft gevolgen voor het treinverkeer tussen Arnhem en Doetinchem. Na twee weken onafgebroken werken in het kader van "Operatie Zevenslag" in de omgeving van Zevenaar en Arnhem, komt dit weekend een eind aan een zestiendaagse buitendienststelling op het spoor. Zaterdag en zondag staat daarom alles in het teken van het testen van de nieuwe sporen, wissels en apparatuur zodat maandagmorgen de treinen daar weer kunnen rijden.

Fijn weekend!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers