Komend weekend spoorvernieuwing Zeeuwse lijn

ProRail voert komend weekend samen met de aannemers diverse werkzaamheden uit op de Zeeuwse lijn tussen Vlissingen en Roosendaal. Het gaat onder meer om spoorvernieuwing, de plaatsing van geluidsschermen en aanpassing van een perron.
Archiefbeeld spoorvernieuwing Swietelsky
Archiefbeeld van spoorvernieuwing

Spoorvernieuwing 

Tussen Middelburg en Goes vernieuwt aannemer Swietelsky delen van het spoor zoals wissels, dwarsliggers, spoorstaven en spoorstenen (ballast). Door tijdig te vernieuwen houden we het spoor in goede conditie zodat de treinen er comfortabel en veilig overheen kunnen blijven rijden.  

Geluidsschermen 

In Rilland Bath, Krabbendijke en Bergen op Zoom werkt aannemer Strukton aan de plaatsing van geluidsschermen. Op sommige locaties worden er palen in de grond geboord en op andere locaties worden er schermen geplaatst. 

Aanpassing perron(s)

Op station Arnemuiden passen we de hoogte van het perron aan zodat het voldoet aan de Europese standaardhoogte. Wanneer alle perrons dezelfde hoogte hebben en ook alle treinen aan deze in- en uitstaphoogte voldoen, is er in de toekomst op alle stations een gelijkvloerse instap mogelijk. Daardoor wordt het makkelijker voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel om zelfstandig te reizen. 

Gevolgen treinverkeer 

Tussen Vlissingen en Roosendaal rijden aanstaand weekend geen treinen. NS zet bussen in en wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen. 

 

Gepubliceerd op