Middentunnel Utrecht Centraal langer dicht

De Middentunnel op station Utrecht Centraal blijft langer dicht voor reizigers. Aanvankelijk zou de tunnel op 11 juni weer open gaan voor reizigers, maar door een flinke tegenvaller tijdens de verbouwing duurt het nog zeker een maand voor mensen er weer doorheen kunnen. Reizigers worden omgeleid. De opleverdatum van de tunnel blijft ongewijzigd. De werkzaamheden moeten na de zomer af zijn.

Utrecht Centraal wordt nog mooier

Dagelijks maken vele passanten gebruik van de Middentunnel op Utrecht Centraal. De vloeren, wanden en plafond waren oud en versleten. Dat kan beter, zeker in zo'n mooi nieuw station als Utrecht Centraal. ProRail vernieuwt daarom alles in de tunnel, van vloeren tot plafond, van verlichting tot tegels. In september is de middentunnel klaar.

Tegenvaller

Het plan was om na het eerste nieuwe tegelwerk van de vloer een gedeelte van de tunnel weer open te stellen. Ondanks dat onderzoek voorafgaand aan de werkzaamheden geen gebreken aantoonden, bleek bij het weghalen van het tegelwerk de betonvloer van de tunnel plaatselijk slecht te zijn. Zo slecht dat delen van de vloer opnieuw moeten worden gestort. Gevolg is dat de tunnel voorlopig niet open kan.

Gepubliceerd op