Prachtige foto's van werk aan havenspoorlijn

ProRail, aannemers en Havenbedrijf Rotterdam hebben tijdens het Pinksterweekend hard gewerkt aan de spoorlijnen en kunstwerken in het Rotterdamse havengebied. Dat leverde prachtige plaatjes op. Bekijk ze hieronder.

Botlekbrug, Amaliaviaduct

Op de Botlekbrug vierden we een nieuwe mijlpaal: we begonnen er met het eerste spoorwerk. Zo is er onder meer gewerkt aan overwegen en bovenleidingen nabij de brug. Ook waren we druk met het immense Amaliaviaduct, dat onder leiding van het havenbedrijf wordt gebouwd om de Tweede Maasvlakte in de toekomst goed bereikbaar te houden.

Kijfhoek, Calandbrug, Suurhoffbrug

Bij Kijfhoek vervangen we brugdelen op de Munnikensteeg (het viaduct over het Zwijndrechtse rangeerterrein heen). Op de Calandbrug en de Suurhoffbrug plegen we spoor- en brugonderhoud. Tijdens de werkzaamheden op de Suurhoffbrug reed zaterdagavond een automobilist dwars door een wegafzetting heen tegen een hoogwerker aan. Daarbij raakten de automobilist en de drie schilders gewond. De automobilist mocht het ziekenhuis dezelfde avond verlaten. Het schildersbedrijf geeft aan dat twee van de schilders inmiddels zijn ontslagen uit het ziekenhuis, een van hen ligt nog in het ziekenhuis ter observatie. ProRail betreurt het ongeval en onderhoudt contact met het schildersbedrijf over het lot van de drie mannen. 

Gepubliceerd op