Rotterdam Blaak: dak blinkt weer, steigers opgeruimd

Station Blaak ziet er van de buitenkant weer piekfijn uit. De bijzondere kap van wat door Rotterdammers ‘de Fluitketel’ wordt genoemd blinkt weer als vanouds en de steigers om het station zijn opgeruimd.

ProRail en aannemer Kuurman West BV vervingen de afgelopen maanden de verweerde en vies geworden transparante panelen en schilderde het metalen framewerk. Het was een arbeidsintensief karwei, omdat de panelen veel verschillende groottes hebben, die iedere keer weer op maat moesten worden gemaakt.

Ander werk

Hoewel alles er van de buitenkant weer piekfijn uitziet, zijn we nog niet klaar op Blaak. In het station zelf vervangen we de bebording, zodat reizigers vanaf de treinperrons de metrovertrektijden zien en andersom. Daarnaast breken we de trappenhuizen open om reizigers meer overzicht te geven op de perrons. Dat werk doen we in samenspraak met de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse vervoerder RET. Begin maart zijn we begonnen met de werkzaamheden. Medio dit jaar moet al het werk rondom Blaak af zijn.

Gepubliceerd op