UPDATE: Kabelbreuk legt treinverkeer Sittard – Roermond plat

UPDATE 11:30 uur: dankzij een tijdelijke oplossing zijn de seinen en wissels weer bedienbaar en wordt het treinverkeer weer opgestart. Definitief herstel volgt op een later moment. Zie onder foto oorspronkelijk bericht:
Sein en wisselstoring

Bij werkzaamheden op het emplacement in Sittard is dinsdagmiddag rond 16:30 uur een kabel geraakt. Hierdoor kunnen de seinen en wissels niet meer worden bediend en rijden er op dit moment geen treinen. Samen met de aannemer werkt ProRail met man en macht aan het herstel. 

44-aderige kabel

De 44-aderige kabel is zodanig beschadigd dat die deels moet worden vernieuwd. Dat is een  specialistische en arbeidsintensieve klus. Als de kabel is vernieuwd, wordt die eerst getest zodat we zeker weten dat de seinen en wissels weer goed functioneren.

Reisadvies

Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer het treinverkeer weer kan worden opgestart. Tot die tijd zetten de vervoerders Arriva en NS bussen in tussen Sittard en Susteren. We adviseren reizigers kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor de actuele reisinformatie.

Gepubliceerd op