Winnaars hackathon ProRail naar Frankfurt voor nieuwe techniek

Ken je dat verhaal van de winnaars van de ‘hackathon blockchain op het spoor’ die naar Frankfurt gaan? In juni is het zo ver! Dan stappen ze in de trein om zich in Frankfurt bij Deutsche Bahn onder te dompelen in de wereld van blockchain op het Duitse spoor. Dat was de hoofdprijs van de eerste hackathon die ProRail organiseerde op de verkeersleidingspost in Utrecht.

Hackathon blockchain op het spoor korte versie

Hoe zo’n hackathon in z’n werk gaat? Bekijk de aftermovie voor een indruk van deze eerste hackathon, waarin de hackers werkten aan mogelijke toepassingen van de techniek blockchain voor het Nederlandse spoor

Wat doen we met de ideeën van de hackers?

Verschillende afdelingen van ProRail, zoals Verkeersleiding, ICT en Relatiemanagement zijn geïnteresseerd in de ideeën van de hackers. Inmiddels zijn er al gesprekken gepland en gevoerd om te onderzoeken hoe de ideeën door ProRail kunnen worden toegepast.

ProRail innoveert

ProRail zoekt continu naar nieuwe hoogwaardige en innovatieve oplossingen om het spoor veiliger, betrouwbaarder, duurzamer en kostenefficiënter te maken en storingen en vertragingen te voorkomen. Dat doen we samen met vervoerders, aannemers en ingenieursbureaus. En we zijn samenwerkingsverbanden aangegaan, zoals onze allianties met de TU Delft en TNO, met collega-infrabeheerders, zoals Rijkswaterstaat, Schiphol en het Havenbedrijf Rotterdam.

Gepubliceerd op