Nieuwsberichten

Opheffen onbeveiligde overwegen in Bodegraven stap dichterbij

Archiefbeeld van een willekeurige niet actief beveiligde overweg.
Het opheffen van twee onbeveiligde overwegen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is een stap dichterbij gekomen. Het college van Burgemeester en Wethouders in de gemeente heeft vorige week besloten tot het laten weghalen van deze gevaarlijke overwegen op het spoortraject tussen Leiden en Utrecht. Dat doet de gemeente samen met ProRail en de provincie Zuid-Holland.
Gepubliceerd op

ProRail en politie slaan handen ineen bij aanpak mensensmokkel in Rotterdamse haven

ProRail Incidentenbestrijding in Rotterdamse Havengebied - Mensensmokkel tegengaan - Samenwerking verkeersleiding, politie en marechausse - 2020 ProRail
ProRail Incidentenbestrijding, de Zeehavenpolitie en Marechaussee bestrijden samen mensensmokkel via goederentreinen in de Rotterdamse Haven. Eerder leverden onaangekondigde acties van de politie behoorlijk wat treinhinder op voor goederenvervoerders. “Door een gecoördineerde aanpak waar Incidentenbestrijding en Verkeersleiding vanaf het begin bij betrokken is, kan die hinder nu worden voorkomen’, zegt Patrick Melisse. Hij is vakspecialist BOA zaken en landelijk coördinator van het BOA interventieteam dat mensensmokkel tegengaan.
Gepubliceerd op

Mooi en makkelijk binnenkomen op Den Haag Hollands Spoor

Wethouders Anne Mulder en Robert van Asten van Den Haag openden de entree samen met Helga Cuijpers (regiodirecteur Randstad Zuid van ProRail) en Magdalena Piotrowska (regiodirecteur Zuid van NS)
Na jaren van bouwen is station Den Haag Hollands Spoor klaar voor de toekomst. Vanochtend liepen reizigers via de prachtige nieuwe entree aan de kant van Laakkwartier. Een derde van alle reizigers zal hier gebruik van maken, bleek uit eerder onderzoek. Het station voldoet daarmee – en met de nieuwe winkels – beter aan de wensen van nu. Vandaag namen reizigers de entree officieel in gebruik.
Gepubliceerd op