Nieuwsberichten

Verslag uit de Newsroom Kids van de landelijke stakingsdag

Kinderen stellen vragen aan Pier Eringa
Op de landelijke stakingsdag in het onderwijs kwamen 200 ProRail-kinderen naar de Inktpot. Hier was een uitgebreid programma voor ze georganiseerd: een vragenvuur voor Pier Eringa, met lego een treinbaan bouwen, meehelpen met incidentenbestrijders én treinen plannen op het spoor. Jette uit groep 7: "We maakten een dienstregeling om naar Luilekkerland te gaan!"
Gepubliceerd op

Test met automatisch rijdende reizigerstrein in Groningen hoopvol

ProRail test in samenwerking met Arriva, treinbouwer Stadler en de provincie Groningen Automatic Train Operation (ATO). Het systeem kan er in de toekomst onder andere voor zorgen dat het bestaande spoornetwerk beter benut kan worden om de reizigersgroei op het spoor op te vangen. "De eerste testresultaten zijn hoopvol. Uit de proef is gebleken dat ATO geschikt is voor reizigerstreinen op het Nederlandse spoor", aldus CEO Pier Eringa.
Gepubliceerd op

ProRail verbindt. Ook in Amsterdam.

De nieuwe onderdoorgang Amstelstroomlaan bij station Amsterdam Amstel
Ten oosten van station Amsterdam Amstel wordt flink gebouwd. Zo komt er een woonwijk op de plaats van de oude Bijlmerbajes. De nieuwe woonwijken worden nu nog gescheiden door trein- en metrosporen. Best onhandig. In 2020 bouwen gemeente Amsterdam, ProRail en aannemer BAM Infra daarom een verbindende onderdoorgang onder de sporen.
Gepubliceerd op