Nieuwsberichten

Sneak preview: station Lansingerland-Zoetermeer

Sneak preview: station Lansingerland-Zoetermeer, 13-11-2018.
Aannemers Vobi en Strukton zijn nog keihard aan het werk om alles dat af moet op tijd af te krijgen, maar we wilden toch alvast laten zien hoe het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer eruit komt te zien. Het nieuwe treinstation tussen Gouda en Den Haag wordt zondag 9 december in gebruik genomen. De bovengelegen aansluiting op RandstadRail wordt komend voorjaar in gebruik genomen.
Gepubliceerd op

Videoserie over spoorgoederenvervoer van start

Vanaf woensdag 14 november publiceert ProRail om de week een aflevering uit een 4-delige videoserie over het spoorgoederenvervoer in Nederland. In een aankondigingsvideo doet John Voppen als directeur Operatie van ProRail alvast de aftrap. Hij legt uit hoe belangrijk goederenvervoer per spoor is. ProRail vindt het daarom belangrijk om hier aandacht aan te besteden, onder andere door het uitzenden van de videoserie.
Gepubliceerd op

Greenport Venlo krijgt nieuwe spooraansluiting

Starhandeling
In Venlo is vanmiddag het startschot gegeven voor de aanleg van een nieuwe spooraansluiting voor de toekomstige Railterminal Greenport Venlo. ProRail en aannemer Dura Vermeer Railinfra gaan in opdracht van het ontwikkelbedrijf Greenport Venlo in totaal ca 6 kilometer nieuw spoor aanleggen. Dat leidt naar de Railterminal waar in de loop van 2020 spoorgoederenvervoerders hun containers kunnen laden en lossen.
Gepubliceerd op

Opgelet! Van vrijdag t/m zondag geen tot beperkt treinverkeer rond Schiphol

Op zaterdag 17 november rijden er geen treinen van en naar Schiphol
Van vrijdag 16 t/m zondag 18 november voert ProRail belangrijke werkzaamheden uit rond Schiphol. Tijdens deze drie dagen rijden er geen treinen maar bussen op het traject Schiphol Airport-Leiden. Intercity direct rijdt niet op het traject Amsterdam Centraal - Rotterdam. Op zaterdag 17 november is Schiphol niet per trein bereikbaar. Dan rijden ook op de trajecten Amsterdam Sloterdijk/Amsterdam Zuid-Schiphol Airport bussen in plaats van treinen.
Gepubliceerd op