Nieuwsberichten

Het nieuwe station Amsterdam Zuid krijgt veel voorzieningen

Artist impression van station Amsterdam Zuid
Het nieuwe station Amsterdam Zuid is met de te verwachten reizigersgroei en het aanbod aan voorzieningen straks klaar voor een plek in de top vijf stations in Nederland. Qua voorzieningenaanbod wordt het station vergelijkbaar met Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal. De gemeente Amsterdam, ProRail en NS Stations tekenden vandaag een overeenkomst over de toekomstige voorzieningen op Amsterdam Zuid.
Gepubliceerd op

Ongeval op overweg Aalten

Ongeval spoorwegovergang Aalten
Woensdagavond 18 april vond er een ongeval plaats op een overweg in Aalten, waarbij de bestuurder van de auto om het leven kwam. Het gaat om een overweg zonder spoorbomen en bellen, een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO). Nabestaanden en betrokkenen, waaronder getuigen, machinist en hulpdienstmedewerkers wensen wij alle sterkte toe. Het geeft eens te meer aan hoe dringend dit soort overwegen uit het spoornet moeten verdwijnen.
Gepubliceerd op

Speciaal voor Koningsdag: de Oranjedienstregeling

Reizigers op station Zwolle tijdens Koningsdag
Dit jaar viert de Koninklijke familie Koningsdag in Groningen. Ook elders in het land zijn allerlei festiviteiten. We verwachten daardoor een extra drukke dag op het spoor. En daar bereiden we ons goed op voor. Zo hebben we in de Randstad een Oranjedienstregeling gemaakt, zijn de draaiboeken af, posteren storingsploegen langs het spoor en staan onze verkeersleiders paraat.
Gepubliceerd op

Bits en bites

Pier Eringa op RailLive in Bilbao
ProRail CEO Pier Eringa was gisteren één van de keynote speakers tijdens het Rail live! congres in Bilbao (Spanje). Kern van zijn betoog vormde de digitale transformatie van het Nederlandse spoornetwerk.
Gepubliceerd op